Održani Borini književni dani 1Foto: V. Ristić

Pod pokroviteljstvom Grada Vranja u organizaciji gradske biblioteke održana je trodnevna manifestacija Borini književni dani, kojom je obeležena godišnjica od rođenja pisca Borisava Stankovića. Budžet je i ovoga puta odredio trajanje manifestacije kao i izbor gostiju.

Prve večeri u galeriji Narodnog muzeja predstavljen je književni portret Valentine Zlatanović Marković, spisateljice iz Užica. O njenom delu govorio je dr Goran Maksimović sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Posebnu pažnju izazvala je promocija romana Predraga Markovića „Zavodnik ništavila“, kojom se pisac posle tri decenije vraća na srpsku književnu scenu. Manifestacija je završena predstavljanjem poetske zbirke „Terapija svesti“ Blagoja Savića, pisca sa Kosova koji živi i radi u Vranju, kao člana ovdašnjeg Udruženja književnika. Knjiga je izašla u izdanju Književne opštine Vršac, uz finansijsku podršku Vranja.

– Mi sa Borom ne živimo samo u vreme ovakvih događaja njemu u čast, već tokom cele godine i nastavićemo da podržavamo književne stvaraoce iz naše sredine, ocena je gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića, koji je govorio na otvaranju manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari