Organizatori oproštaja od Balaševića: Samo veliki umetnik može da ujedini ljude različitih uverenja i nacionalosti 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Organizatori oproštajnog koncerta od kantautora Đorđa Balaševića saopštili su danas da je taj događaj potvrdio da samo veliki umetnik može, čak i kad ga više nema, da ujedini ljude različitih uverenja i nacionalosti.

„Istorijski pomen ‘Noć kad je Đole preplivao Dunav’ dokazao je da je moguće ujediniti sve ljude kada emocije i poštovanje utabaju ego. Za emociju koja ja te noći ujedinila planetu, zaslužni ste svi vi“, saopštili su danas organizatori.

U utorak je s Petrovaradinske tvrđave pušteno 1.000 lampiona i položeno je 1.000 belih ruža. U 19.53 časova – zbog godine Balaševićevog rođenja 1953, zapevana je pesma „Slovenska“.

„U realizaciju je moralo biti uključeno mnogo ljudi. Da bi ispraćaj bio dostojanstven, moralo se misliti na sve, a malo je vremena bilo. Zato niko pojedinačno u ovom trenutku ne treba na ponese lovorike za sliku koja je iz Novog Sada otišla u svet“, navodi se u saopštenju.

Posebna zahvalnost, organizatori su iskazali ljudima iz Zoom media, koji su poslednjih 15 godina radili Balaševićeve koncerte, i novosadskom Radiju 021 za ustupanje plejliste za ispraćaj, novinarima, fotoreporterima, radnicima JKP „Čistoća“, policiji i hitnoj pomoći što su bili uz građane te noći.

„Hvala Operi Srpskog narodnog pozorišta i horistima… Hvala svim ljudima što su u velikom broju pristali da puštaju lampione s Petrovaradinske tvrđave“, napisali su organizatori.

Posebno su zahvalili ljubiteljima i poštovaocima Balaševićeve muzike, jer su prenos ispraćaja pratili iz Škotske, Norveške, Kanade, Čikaga, Irske, Melburna, Nemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari