Otvaranje izložbe na koje se ne dolazi 1Foto: Screenshot/Instagram/@remontgallery

Da li su postavka i okupljanja u trećem talasu pandemije stvarno vredni rizika kojima izlažem posetioce, da li je umetnik koji deluje u nepromenjenom formatu zapravo društveno odgovorna osoba ili baš teška budala? Za mene je odgovor jednoznačan – nijedna „umetnost” nije vredna života, a posetioci su ti koji odlučuju o rizicima kojima se izlažu dokle god su ih svesni.

To kaže  Sandra Stojanović, autorka izložbe “Tell me what you want,what you really, really want“ (Reci mi šta želiš, šta stvarno, stvarno želiš), koja će biti postavljena u prostoru galerije Remont ali će njeno otvaranje biti virtuelno i počeće u ponedeljak uveče od 19 sati na @remontgallery, Instagram live.

Postavku izložbe obuhvata  serija dokumentarnih fotografija, instalacija i haikua čiji je cilj beleženje novih raspoloženja, potreba i stvarnosti sa kojima se susrećemo u ovoj godini.

– Ništa više nije isto, ali to ne znači da ne osećamo, ne razmišljamo i nemamo potrebu da to i proživimo sa drugima – poručuje Sandra Stojanović.

Ona će, sa kustosima u okviru virtuelnog otvaranja prošetati kroz postavku, kontekstualizovati radove i odgovarati na pitanja, komentare i emodžije dok će od 3. novembra, u koliko-toliko kontrolisanim uslovima, posetioci moći u fizičkom prostoru galerije Remont u Maršala Birjuzova 7 da vide postavku ukoliko to žele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari