Overdriven dreams i Yvith nastupaju u CK13 1Foto: Overdriven dreams promo

U četvrtak, 30. marta od 21h u Omladinskom centru CK13 će se održati koncert na kome će nastupiti bendovi Overdriven dreams i Yvith.

Overdriven dreams je projekat Uroša Kostića, ambijentalnog kompozitora iz Niša, koji je nastao nakon godina proučavanja zvučnog potencijala električne gitare i raznih drugih uređaja u bendovima i zajedničkim projektima, od kojih je najistaknutiji post-rok bend There.

Na koncertu u CK13 promovisaće album symphony // of // murmurings koji je izdala holandska izdavačka kuća Slow Tone Collages i na kom je sarađivao sa jednim od najplodnijih eksperimentalnih umetnika Lorens Ingliš, koji je uradio mastering izdanja.

Za kratko vreme se etablirao kao jedan od trenutno najaktivnijih ambijentalnih muzičara u regionu Balkana, pre svega na brojnim nastupima širom Evrope, gde je delio scenu sa poznatim umetnicima kao što su Pan-American (ex- Labradford), Alison Koton i Vojčeh Rusin.

Yvith je eksperimental dream noise projekat inspirisan kombinovanjem organskih i sintetičkih zvukova. Predstavlja mešavinu teške industrije sa ambijentalnim podtonovima.

Koristi DIY opremu i netradicionalne instrumente. Trenutnu postavu čine Iva Niculović, Bojan Ožegović i Stribor Bihorac.

Cena karte za ovaj koncert je 500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari