Ovo je dokaz da su "Kuća zmaja" i "Igra prestola" bukvalno ista serija 1Promo HBO

Iako smo to svi pomalo primećivali i sumnjali u početku, vremenom se pokazalo da je sve istina, i da serije „Kuća zmaja“ i „Igre prestola“, pored toga što se nastavljaju jedna na drugu, takođe i jako liče kad uporedimo likove. Da ne kažemo da su skoro pa iste.

Jedan korisnik TikToka se zapitao da li je ovo već neko primetio, a onda krenuo u analizu likova koje smo gledali u prethodnih deset epizoda „Kuće zmaja“ kao i njihovu povezanost sa likovima koje smo upoznali, voleli ili mrzeli za vreme trajanja „Igre prestola“.

Prvo imamo kralja koji pokreće celu radnju. U „Igri prestola“ smrt kralja Roberta Barateona je i započela ceo cirkus koji je trajao osam sezona, dok je u „Kući zmaja“ smrt kralja Viserisa zakuvala rat koji ćemo gledati tamo nekad, od 2024. kad krene nova sezona. Njega nasleđuje sin, koga mrzimo bukvalno pet sekundi pošto smo ga videli, kao što je to nekad davno bio Džofri, čijoj smo se smrti svi obradovali u trećoj sezoni.

Majka kraljica, koja ima oca koji je „ruka“, odnosno pomoćnik kralja, koji tehnički vuče sve konce. Obe serije imaju istu ovu poziciju. Kao što imaju i pravu ruku kralja koji je ipak bio previše čestit za ovakve prljave radnje, što za ovaj univerzum znači samo jedno. Brza smrt. Kao i Viserisov pomoćnik, tako i Barateonov, čuveni Ned Stark.

Na svakog moralno čistog lika, postoji makar tri tipa, pokvareni kao šuplji zubi. Uvek se jedan ističe. Malopristić je u „Igri prestola“ bio najazabavniji negativac zbog niza svojih igrarija. Lord Laris će nam tek pokazati šta sve zna, za sad smo samo dobro upoznali njegov foot fetish i ljubav prema kraljici. Glavni špijuni u oba slučaju imaju svoje ljude, da ne kažemo decu, po celom kraljevstvu, i u „Zmajevima“ i u „Prestolu“, kao što je i glavni vojskovođa u obe serije lojalan kraljici.

Sa druge strane, imamo princezu Reniru koja je zakonita naslednica, kao u slučaju Stanisa Barateona u „Igri prestola“, kao i njihove ljude koji ih podržavaju bez obzira na sve i sa kojima ulaze u krevet. Tu mislimo na princa Dejmona, ali i na crvenu vešticu Melisandru.

Sve je ovo samo početak zabave i ubijanja vremena, jer kao što smo rekli, nastavak serije tek kreće u svoju produkciju i neće biti novih epizoda barem još dve godine, a zima dolazi i noć je mračna i puno spojlera, ovaj, terora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari