Ovo su najdugovečnije serije koje se i dalje snimaju 1Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

U poslednje dve decenije, ekspanzija striming servisa potpuno je promenila način na koji konzumiramo televizijski dramski sadržaj, naročito TV serije. Umesto da čekamo nedelju za nedeljom da otkrijemo sudbinu svog omiljenog lika, sada možemo jednu sezonu serije pogledati odjednom (ako imamo dovoljno slobodnog vremena), jer su na striming platformama dostupne cele sezone serija.

Uprkos ovim trendovima, i dalje postoje serije koje se emituju na tradicionalan način, sa jednom epizodom svake nedelje. Mnoge od njih su aktuelne već nekoliko decenija, a u nastavku ćemo se osvrnuti na najdugovečnije među njima.

Grey’s Anatomy (2005 – )

Sezona: 19
Epizoda: 400+

„Grey’s Anatomy“ je popularna serija o grupi stažista u bolnici, njihovim izazovima na ovom poslu, ali i ličnim odnosima i problemima. Trenutno se emituje 19. sezona ove serije, u kojoj ćemo poslednji put gledati Elen Pompeo u ulozi Meredit Grej, dosadašanje glavne junakinje serije.

It’s Always Sunny in Philadelphia (2005 – )

Sezona: 15
Epizoda: 162

Holivudski glumac Deni Devito igra u ovom sitkomu o grupi narcisoidnih prijatelja koji vode pab po imenu „Paddy’s Pub“ u Filadelfiji.

Family Guy (1999 – )

Sezona: 21
Epizoda: 400+

Uz „Simpsonove“, „Family Guy“ je verovatno najpopularnija animirana serija za odrasle u istoriji televizije. U njoj pratimo život šašave porodice Grifit i njihovog psa Brajana.

Law & Order: SVU (1999 – )

Sezona: 24
Epizoda: 530+

„Law & Order: SVU“ je spinof policijske serije „Law & Order“, u čijem fokusu su seksualni zločini i oni čiji su žrtve starije osobe, deca i invalidi.

The Simpsons (1989 – )

Sezona: 34
Epizoda: 740+

Popularni „Simpsonovi“ nastavljaju da zasmejavaju nove generacije gledaoca iako se emituju već više od tri decenije. Ovaj animirani sitkom o članovima porodice iz naslova, Homeru, Mardž, Lisi, Bartu, Megi, kao i ostalim zanimljivim stanovnicima Springfilda, uticao je na sve animirane serije za odrasle koje su usledile posle nje.

NCIS (2003 – )

Sezona: 20
Epizoda: 450+

„NCIS“ je policijska serija o specijalnoj jedinici koja istražuje zločine u koji se tiču članova američke mornarice i marinaca. Glavnog junaka Liroja Džetro Gibsa tumači Mark Harmon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari