Performans „Tucanje kamena” nemačkog pisca Klemensa Majera u kragujevačkom SKC-u 1Foto: Z. S. M.

Jedan od najpoznatijih savremenih nemačkih pisaca Klemens Majer na poziv studenata germanistike FILUM-a boravi u Kragujevcu.

U okviru predmeta Nemačka književnost 19. i 20. veka studenti germanistike četvrte i treće godine studija na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, obrađuju roman Tucanje kamena nemačkog autora Klemensa Majera.

Motive iz istoimenog romana, studenti germanistike FILUM-a pretočili su u dvojezični pozorišno-pedagoški performans. Počasni gosti predstave su pisac romana Klemens Majer i njegova prevoditeljka Bojana Denić koja je prevela ovaj roman.

U performansu „Tucanje kamena” igraju: Valentina Stojanović, Anđelina Dabović, Marta Jovanović, Magdalena Kovačević, Aleksandra Mijailović, Ana Mijailović, Jelena Pejić, Jovana Milošević, Kristina Perić, Tijana Starovlah, Stojanka Sekulić, Marta Raketić (svi sa četvrea godine studija germanistike) kao i Marta Ilić, Kristina Jovanović, Ana Radojković, Aleksandra Gocić, Teodora Marjanović, Milica Prodanović, Emilija Đukanović, Miljan Dučić, Ivana Petrović (sa treće godine).

Organizaciju performansa koji će biti izveden u 20 sati u Sali PMF-a potpisuju dr Marina Petrović Jilih i Jelena Gojić (takođe, pozorišni pedagog u ovom scenskom projektu).

Performans „Tucanje kamena” nemačkog pisca Klemensa Majera u kragujevačkom SKC-u 2
Foto: Promo

Nakon predstave planiran je after party i druženje studenata germanistike sa kolegama sa ostalih studijskih grupa i fakulteta.

U okviru gostovanja pisca Klemensa Majera u kafiću Tango sinoć je organizovano književno veče, čitanje delova iz njegovog romana „Tucanje kamena” u kome su učestvovali sam autor i njegova prevoditeljka Bojana Denić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari