Predstava „Autobus S” SKC-a Kragujevac u Sali PMF-a 1Foto: Promo

Predstava „Autobus S” kragujevačkog SKC-a biće izvedena u četvrtak, 23. februara u Sali PMF-a. Početak predstave po tekstu Rejmona Kenoa – „Stilske vežbe” u režiji i adaptaciji Kostadina Stojadinova je u 20 sati.

Uloge tumače: Miljana Pavlović, Jovana Nešković, Milica Đorđević, Filip Đurić, Emilija Mihailović, Nevena Terzić.

„Stilske vežbe” Rejmona Kenoa prikazuju jedan vrlo jednostavan, istinit i banalan siže, a ostvaruju svoj pun potencijal kroz beskonačan broj jezičkih kombinacija. Takođe, „Stilske vežbe”, kao dramski tekst pružaju glumcu mogućnost za bezbroj kombinacija na sceni. Naše „Stilske vežbe” (nazvane „Autobus S” prema mestu događaja), kroz kratku kolažnu formu, predstavljaju „priču o mladiću sa dugim vratom” u kontekstu sadašnjeg vremena i društva, kaže reditelj Stojadinov.

Po njegovim rečima u pitanju je jedna priča ispričana na mnogo načina čije su okolnosti, junaci, ali i krajnji ishod isti, dok se sam stil pripovedanja menja u zavisnosti od potrebe.

– Različiti prikazi iste priče aludiraju na neprestano ponavljanje istih konstrukcija u našem društvu koje se predstavljaju kao potpuno nove ideje. Sa druge strane, „Autobus S” je i karikatura naše svakodnevice – deformisana slika stvarnosti koja se iznova ponavlja u različitim varijantama i sa različitim ulogama. Iako je svima odavno poznat ishod, svi sa nadom iščekuju spasonosnu novu varijaciju na jednu odavno ispričanu priču, ističe on.

Predstava Akademskog pozorišta SKC-a „Autobus S” imala je svoju premijeru 4. novembra prošle godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari