Predstavljen Nacrt Plana razvoja kulture grada Kragujevca 2021-2025. godine 1Foto: Grad Kragujevac

U okviru Javne rasprave o Nacrtu Plana razvoja kulture grada Kragujevca za period 2021-2025. godine juče je u Skupštini grada održan otvoreni sastanak na kome je predstavljen dokument, čije se usvajanje po završetku javne rasprave i konsultacija očekuje na nekoj od narednih sednica Skupštine grada Kragujevca.

Sastanku su prisustvovali članovi Radnog tima koji su učestvovali u izradi dokumenta i član Gradskog veća za kulturu Miljan Bjeletić.

„Plana razvoja kulture grada Kragujevca za period 2021-2025. godine daje smernice za dalji razvoj kulture i predstavlja jasno definisan dokument koji će onemogućiti eventualna lutanja, improvizacije i usvajanje stihijskih odluka”, kazao je Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

Po njemu, on će stvoriti uslove da se unapredi kulturni život građana i zadovolje kulturne potrebe zajednice i da se grad Kragujevac učvrsti kao regionalni centar kulture prepoznat na širem području naše zemlje.

„Plan je, usaglašen sa Nacrtom Strategija razvoja kulture Republike Srbije 2020-2029. godine, Planom razvoja grada Kragujevca 2021-2031. kao i sa rezultatima istraživanja Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka na temu ’Modeli lokalnih kulturnih politika kao osnova za uvećanje kulturne participacije”, naveo je Bjeletić.

Delom je oslonjen na sagledavanje problema u definisanju prioriteta i ciljeva, usaglašen sa rezultatima istraživanja na temu kulturnih potreba i navika Kragujevčana iz 2019. godine, oslonjen je na „Evropsku kulturnu agendu”, usklađen sa odredbama UNESKO-vih konvencija, Zakonom o planskom sistemu, a sve ovo govori o jasno utvrđenoj i definisanoj metodologiji prilikom izrade samog dokumenta.

Nacrt Plana razvoja kulture grada Kragujevca za period 2021-2025. godine je jako detaljan, slojevit, i predstavlja odraz ciljnog i detaljnog planiranja, ocenio je Bjeletić i izrazio zadovoljstvo njegovom sadržajnošću, upotrebnom vrednošću i težinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari