Preminuo Dobrica Bisenić 1Foto: flu.bg.ac.rs

 

Slikar i profesor Dobrica Bisenić preminuo je u 61. godini, saopštio je Fakultet likovnih umetnosti, a prenosi Nova.rs.

Izuzetan slikar i redovni profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu preminuo je 31. jula, navodi se u saopštenju FLU i dodaje da je umetnik „predanim i višedecenijskim pedagoškim radom ostavio neizbrisiv trag u razvoju mnogih generacija studenata i postojanju ove visokoškolske ustanove“.

Dobrica Bisenić, kako podsećaju iz FLU, rođen je 1962. godine u Goloboku. Slikarstvo je diplomirao 1987. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Živojina Turinskog, kod kojeg je finiširao i postdiplomske studije 1990.

Na Fakultetu likovnih umetnosti počeo je da radi još 1989. godine, a zvanje redovnog profesora „nosio“ je od 2012. godine.

Tokom karijere ulčestvovao je na mnogim grupnim postavkama u zemlji i inostranstvu, a samostalno je izlagao u Beogradu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Negotinu, Kruševcu, Nišu…

Bio je član ULUS-a, ali i laureat brojnih priznanja kakva su Nagrada za crtež FLU, Velika nagrada FLU iz Fonda „Riste i Bete Vukanović“, Prva nagrada FLU iz Fonda „Nikole Graovca“, Studentska Oktobarska nagrada grada Beograda i Galeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari