Preminuo glumac Vojislav Mirić

Ostavite komentar


  1. Gospodin Voja Mirić je bio predivan čovek, koji je svojim gestom od pre 40 godina, kada je u povratku sa odmora u Feb. 1979 naišavši na putu kroz Slovačku na auto BG tabli, došao u bolnicu da obiđe mene i ujaka, ostavio u dzepu moje bolničke pidzame nešto kruna, moj pasoš i pisamce o svojoj poseti (jer sam imao blagu amneziju) a zatim prvi javio mojim roditeljima o udesu.
    Koliko ljudi danas poznajete, koji bi žrtvovali svoj konfor i obišli unesrećene…
    Nek mu je večna slava i hvala.

    1. Zaista? Prvi put to cujem. Mozete li mi reci nesto vise o tom dogadjaju? On je video slupana kola, i nije ga mrzelo da vas potrazi i obavesti vase. To je gest vredan divljenja. Inace Voja je bio rodom iz mog grada i zato mi je posebno drag. Ako bi ste mi rekli nesto vise o tom dogadjaju ja bih verujte to svima prepricavao, da svi znaju koliki je covek bio. Iskreno danas komsija nece ni da vas pogleda, a kamoli neki neznanac da zrtvuje odmor da bi pomogao nekom takodje neznancu.

  2. uvek kad ode dobar čovek,
    kao što je i Voja,
    uvek se setim arsena i
    njegovih reči iz pesme
    napisane povodom odlaska
    mike antića:

    “odlazi mudra bratija
    u svoje sveto polje
    A naši gadovi?
    Hvala – nikad bolje“

  3. Imala sam privilegiju da upoznam ovog divnog čoveka kada je došao u izbjeglički centar u Trstenik da pronađe moju porodicu. Toga dana je poveo moju sestru, brata i mene na izlet na Goč i u Vrnjačku Banju i poklonio nam jedan nezaboravan dan.Uveče smo gledali film „Tamna je noć“ na filmskom festivalu. Mi smo bili djeca koja su upravo došla u izbjegličkoj koloni u Srbiju, a on je punom autobusu umjetnika jednostavno rekao; „Oni su moji!“ Čika Vojo, počivaj u miru!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.