pozorišteFoto: Bozhena Melnyk / Shutterstock.com

Predstava „Radovan III“ Dušana Kovačevića u režiji Vita Taufera imaće somborsku premijeru 30. septembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, najavili su organizatori, prenosi N1.

„Radovan III“ u režiji Vita Taufera imao je nedavno premijeru na festivalu Grad teatar Budva, a somborska publika imaće priliku da pogleda predstavu i pretpremijerno 29. septembra, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Sombor.

Ove godine je ujedno i 50 godina od kako je Dušan Kovačević napisao dramu.

„Za pedesetogodišnjicu mislim da je ovo pravi trenutak. Nemam apsolutno nikakav problem sa slikom koju ljudi u ovom regionu imaju o tom tekstu. Interesantno mi je kad sam pogledao ‘Radovan III predstava’ na Wikipediji piše da je to srpska predstava između određenih godina što mi je bilo interesantno i simptomatično jer je ovo pre svega tekst napisan 1973. godine. Tek onda je nastala predstava i to se malo zaboravlja. Zato sam odlučio, ne samo kao izazov, nego zato što smatram da je to fenomanalan tekst koji je savršeno napisan i da ćemo ga onako kako je napisan. Što se tiče sadržaja i forme mi igramo tekst kakav je Kovačević napisao pre 50 godina“, rekao je uoči premijernog izvođenja u Crnoj Gori, u jednom od intevjua, reditelj Vito Taufer.

Dramaturgiju predstave potpisuje Vesna Radovanović, za scenografiju je zadužen Lazar Bodroža, kostimografiju Biljana Grgur.

Originalnu muziku za predstavu komponovali su braća Robert Pešut Manjifiko i Aleksanda Pešut Shatz.

Lektor je dr Dejan Sredojević.

U predstavi igraju Ninoslav Đorđević (Radovan III), Biljana Keskenović (Rumenka), Marija Maša Labudović (Georgina), Danica Grubački (Katica), Srđan Aleksić (Stanislav), Nemanja Bakić (Jelenče), Lazar Nikolić (Kelner), Pavle Popović (Vasilije) i Dejan Pletikosić, Vladimir Broćilović, Igor Pekanović, Dejan Vuković, Andrej Todorović (Vilotići).

Inspicijent je Zoran Vučković, a sufler Ninoslav Vranić, navode organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari