Ram će biti pristupačniji 1

Opština Veliko Gradište urediće pristupne pešačke staze tvrđavi Ram, čija je rekonstrukcija u završnoj fazi, što će znatno doprineti da ova atraktivna tvrđava na Dunavu postane znatno dostupnija turistima.

Pešačke staze, namenjene putnicima i namernicima, biće građene iz pravca istoimenog sela i iz pravca sa obale reke Dunav.

U toku je tender za izvođače, a rok za izvršenje radova je 40 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Izabrani izvođač biće u obavezi da izradi staze koja povezuje tvrđavu sa pristanom na reci i drugu stazu koja povezuje tvrđavu sa pristupnom glavnom saobraćajnicom koja povezuje ulaz u selo Ram i vodi do reke. Ove dve staze spajaju se blizu vrha brda, tako da do tvrđave dolazi samo jedan krak. U planu je i izgradnja ograde. Takođe, celo brdo oko tvrđave je gusto uraslo divljim zelenilom, koje je predviđeno za raščišćavanje, te se predviđa sadnja novog niskog i visokog rastinja. Sve pešačke staze su iste širine koja iznosi 2,50 metara. Procenjena vrednost javne nabavke je 3.750.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari