Veliko Gradište

Vrtić „Majski cvet“ dobio sportsku halu 1

Vrtić „Majski cvet“ dobio sportsku halu

U dečjem vrtiću „Majski cvet“ u Velikom Grdištu otvorena je novoizgrađena sportska hala i prostorije za najmlađe u centralnom objektu. “Nijedno dete ne čeka na upis u vrtić u Velikom Gradištu.

Unapređenje javne rasvete u selima Velikog Gradišta 2

Unapređenje javne rasvete u selima Velikog Gradišta

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, ministar Branko Ružić i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, potpisali su Sporazum o realizaciji i finansiranju Projekta „Partnerstvo za lokalni razvoj“, namenjenog ulaganju u javnu infrastrukturu jedinica lokalne samouprave.

Veliko Gradiste domaćin prvenstva u trijatlonu 3

Veliko Gradiste domaćin prvenstva u trijatlonu

Opština Veliko Gradište će 28. juna, po prvi put, biti domaćin i pokrovitelj popularne trke Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu, u organizaciji „11 Tri kluba“ iz Beograda, saopštava Turistička organizacija ove podunavske komune.

Velikom Gradištu tri miliona za Galeriju 6

Velikom Gradištu tri miliona za Galeriju

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2020“ podržana su 22 projekta u ukupnom iznosu od 83,4 miliona dinara a među njima je i opština Veliko Gradište koja je za svoj projekat dobila tri miliona dinara kao stimulans za adaptaciju dela muzejskog prostora namenjenog Gradskoj galeriji. 

Nastavnik optužen zbog povređivanja direktora u Velikom Gradištu 7

Nastavnik optužen zbog povređivanja direktora u Velikom Gradištu

Osnovno tužilaštvo u Velikom Gradištu podiglo je optužni predlog protiv Budimira Bogićevića (59), nastavnika tehničkog iz Velikog Gradišta, zbog nanošenja teških telesnih povreda Dejanu Rajkoviću (48) iz Carevca, direktoru OŠ „Miša Živanović“ u Srednjevu.

Objavljen poetski konkurs​ u spomen na Carevca​ 8

Objavljen poetski konkurs​ u spomen na Carevca​

Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“ u ​Velikom Gradištu, objavio je konkurs za poetske radove na temu života ​i dela slavnog violiniste, čije ime nosi ova javna ustanova.

Kontrola broda na Dunavu, otkrivene malverzacije s naftom 9

Kontrola broda na Dunavu, otkrivene malverzacije s naftom

Carinici su u dva navrata, u saradnji sa policijom, sprečili malverzacije sa pogonskim gorivom na brodu „Sveti Filip i 
Jakov“, koji plovi pod slovačkom zastavom u vlasništvu domaće kompanije, na kome je najpre otkriven manjak, a potom višak nafte, u ukupnoj količini od gotovo 120.000 litara.

Prijave za filmski festival SILAFEST do 15. juna 10

Prijave za filmski festival SILAFEST do 15. juna

Organizacioni odbor Festivala turističkog i ​ekološkog filma – SILAFEST, koji se održava u Velikom Gradištu od 30. ​avgusta do 5. septembra, objavio je javni poziv za prijavljivanje ​domaćih i stranih učesnika.

Veliko Gradište otvara zelene pijace od srede 11

Veliko Gradište otvara zelene pijace od srede

Na osnovu Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanjau vanrednim situacijama, u vezi Odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Srbije, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište doneo je naredbu da zelene pijace na području ove podunavske komune počnu sa radom od srede, 15. aprila 2020. godine.

Srebrno jezero postaje i luksuzno odmaralište 12

Srebrno jezero postaje i luksuzno odmaralište

Srebrno jezero nadomak Velikog Gradišta u turističkom naselju Beli bagrem već decenijama spada među lidere turizma Braničevskog okruga, što podrazumeva sve veće interesovanje gostiju iz zemlje i inostranstva, ali i privrednika koji nude raznovrsne usluge, pa je postala neminovnost da se čitav kompleks detaljno uredi što ova podunavska komuna i čini.

Javni uvid za Beli Bagrem do 2. marta 13

Javni uvid za Beli Bagrem do 2. marta

U toku je javni uvid povodom izrade izmena i dopuna Plana detaljne regulacije turističkog naselja Beli Bagrem u opštini Veliko Gradište.

Ramska tvrđava i hala sportova novi aduti 15

Ramska tvrđava i hala sportova novi aduti

Imamo privilegiju da se na našem području nalazi Srebrno jezero, deo Dunava i granica sa Rumunijom, odnosno Evropskom unijom, pa takve pogodnosti nastojimo da maksimalno iskoristimo, ističe za Danas Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, sumirajući poslovnu godinu koja je na izmaku.

PrvaPoslednja