Veliko Gradište

Ramska tvrđava i hala sportova novi aduti 2

Ramska tvrđava i hala sportova novi aduti

Imamo privilegiju da se na našem području nalazi Srebrno jezero, deo Dunava i granica sa Rumunijom, odnosno Evropskom unijom, pa takve pogodnosti nastojimo da maksimalno iskoristimo, ističe za Danas Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, sumirajući poslovnu godinu koja je na izmaku.

Promocija Srebrnog jezera na sajmu u Beču 3

Promocija Srebrnog jezera na sajmu u Beču

Na sajmu za seniore u Beču, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište predstavila je svoju bogatu ponudu, u saradnji sa turističkom agencijom Pinkum.

Godinu dana zatvora zbog porodičnog nasilja 4

Godinu dana zatvora zbog porodičnog nasilja

Nebojša Stokić (33) iz Velikog Gradišta osuđen je na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, zbog porodičnog nasilja koje je počinio 11. avgusta ove godine.

Četvrt veka počasti za velikana izvorne muzike 7

Četvrt veka počasti za velikana izvorne muzike

U amfiteatru na obali Dunava u Velikom Gradištu održana je jubilarna, 25. po redu, manifestacija „Dani Vlastimira Pavlovića Carevca“, posvećena čuvenom violinisti i kompozitoru poznatom po najmarljivijem negovanju naše izvorne muzike, rođenom upravo u ovom kraju, a glavni besednik na finalnoj večeri Festivala bio je ministar kulture i informisanja.

Milić: Prioritet sportski turizam 8

Milić: Prioritet sportski turizam

Opština Veliko Gradište obogaćuje svoju turističku ponudu sportskim objektima i manifestacijama pa su Milena Matić i Tamara Miljević, Stefan Basta i Ivan Lozić najbolji u odbojci na pesku na terenima kraj Srebrnog jezera. Oni su trijumfovali na trećem turniru „Beach – volley lige 2019“.

Vojne vežbe na kompleksu "Peskovi" 10

Vojne vežbe na kompleksu „Peskovi“

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu „Peskovi“, rejon sela Kusiće, dana 17., 18., 23., 24., 25., 29. i 31. jula.

Jubilarni 25. Muzički festival "Carevčevi dani" 11

Jubilarni 25. Muzički festival „Carevčevi dani“

Dvadeset peti put u Velikom Gradištu će se, od 8. do 12. jula, održati jubilarni Muzički festival „Carevčevi dani“ – manifestacija koja četvrt veka promoviše stvaralaštvo barda Vlastimira Pavlovića Carevca, višedecenijskog šefa Narodnog orkestra Radio Beograda i virtuoza na violini.

"Srpsko more" u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru 12

„Srpsko more“ u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru

Opština Veliko Gradište, kao lider turizma u ovom delu Srbije, pripremila je raznovrsno i bogato turističko leto koje će se, na zadovoljstvo sve brojnijih gostiju, odvijati u samoj varoši i na Srebrnom jezeru poznatom pod nazivom „Srpsko more“.

Milić: Nastavlja se razvoj opštine Veliko Gradište 15

Milić: Nastavlja se razvoj opštine Veliko Gradište

Kad je neko odlučivao o tome ko će gde da živi, mi u opštini Veliko Gradište smo bili prvilegovani. Ovde imamo i Dunav i Pek i Srebrno jezero, kazao je Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište.

PrvaPoslednja