Veliko Gradište

Takmičenje amatera Festival „Štap i kanap“

U Velikom Gradištu 22. septembra proglasiće se  pobednik  Festivala amaterskih pozorišta «Štap i kanap» – ŠIK,  četvrtog po redu, koji se održava u organizaciji Kulturnog centra  „Vlastimir Pavlović Carevac“.

Osuđen zbog šverca nafte

Perica Petrović (40) iz Dobre, opštine Golubac, u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu osuđen je na 6 meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog nezakonite trgovine akciznom robom.

Silafest: Gran pri filmu „Once Hamoun“ iz Irana

Glavna nagrada, Gran pri SILAFEST-a, održanog u amfiteatru na obali Dunava u Velikom Gradištu, pripala je filmu „Once Hamoun“ iz Irana koji svedoči o trajanju jednog jezera u toj dalekoj zemlji.

Arheolog Miloje Vasić dobio „svoju“ školu

Srednja škola u Velikom Gradištu i zvanično je ponela ime slavnog Gradištanca – čuvenog arheologa, profesora Beogradskog univerziteta i člana SANU Miloja Vasića, što predstavlja retku praksu na našim prostorima.

Svečano otvoren jubilarni Silafest

U Kulturnom centru „Vlastimir Pavlović Carevac“ svečano je otvoren jubilarni, 10. po redu, Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silafest 2018 koji traje do početka septembra u Velikom Gradištu.

Jubilarni Silafest na obali Dunava i u turskom hamamu

Jubilarni, 10. po redu, Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma „Silafest“ biće održan od 26. avgusta do 1. septembra na obali Dunava, kraj Velikog Gradišta, na Srebrnom jezeru i u inspirativnom prostoru turskog hamama u Ramskoj tvrđavi.

U Mercedesu švercovao dizel gorivo

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu u petak 23. avgusta podiglo je optužni predlog protiv Perice Petkovića (40) iz Dobre, opština Golubac, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedovoljena trgovina akciznom robom, zašta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Zagađena voda u Kumanu

JKP „Dunav“ u Velikom Gradištu saopštilo je da je u naselju Kumane voda iz seoskog vodovoda zabranjena za piće, zbog zdravstvene neispravnosti.

Milić: Teodosići ostaju na Srebrnom jezeru

U poslednje vreme kolale su priče u braničevskom kraju da naš proslavljeni reprezentativac Miloš Teodosić svoj košarkaški kamp TEO4, koji je otvorio pre dve godine na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, namerava da „premesti“ na Divčibare.

Dan Opštine Veliko Gradište obeležen krstarenjem na Dunavu

Rukovodstvo opštine Velikog Gradišta na čelu sa predsednikom Draganom Milićem ove godine Dan opštine koji pada na Svetog Iliju 02. avgusta odlučilo je da proslavu izmesti iz svečinih salona opštinskog zdanja na turistički brod „Ana“.

Prva Poslednja