Veliko Gradište

Četvrt veka počasti za velikana izvorne muzike

U amfiteatru na obali Dunava u Velikom Gradištu održana je jubilarna, 25. po redu, manifestacija „Dani Vlastimira Pavlovića Carevca“, posvećena čuvenom violinisti i kompozitoru poznatom po najmarljivijem negovanju naše izvorne muzike, rođenom upravo u ovom kraju, a glavni besednik na finalnoj večeri Festivala bio je ministar kulture i informisanja.

Milić: Prioritet sportski turizam

Opština Veliko Gradište obogaćuje svoju turističku ponudu sportskim objektima i manifestacijama pa su Milena Matić i Tamara Miljević, Stefan Basta i Ivan Lozić najbolji u odbojci na pesku na terenima kraj Srebrnog jezera. Oni su trijumfovali na trećem turniru „Beach – volley lige 2019“.

Vojne vežbe na kompleksu „Peskovi“

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu „Peskovi“, rejon sela Kusiće, dana 17., 18., 23., 24., 25., 29. i 31. jula.

Jubilarni 25. Muzički festival „Carevčevi dani“

Dvadeset peti put u Velikom Gradištu će se, od 8. do 12. jula, održati jubilarni Muzički festival „Carevčevi dani“ – manifestacija koja četvrt veka promoviše stvaralaštvo barda Vlastimira Pavlovića Carevca, višedecenijskog šefa Narodnog orkestra Radio Beograda i virtuoza na violini.

„Srpsko more“ u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru

Opština Veliko Gradište, kao lider turizma u ovom delu Srbije, pripremila je raznovrsno i bogato turističko leto koje će se, na zadovoljstvo sve brojnijih gostiju, odvijati u samoj varoši i na Srebrnom jezeru poznatom pod nazivom „Srpsko more“.

Milić: Nastavlja se razvoj opštine Veliko Gradište

Kad je neko odlučivao o tome ko će gde da živi, mi u opštini Veliko Gradište smo bili prvilegovani. Ovde imamo i Dunav i Pek i Srebrno jezero, kazao je Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište.

Najveći uranak u Srbiji od 29. aprila do 2. maja

Na Srebrnom jezeru, poznatom i kao „Srpsko more“, obalama Dunava i samoj reci kao i obližnjem Velikom Gradištu predstoji najveći uranak u Srbiji koji svake godine okuplja mnoštvo mladih iz čitave republike, a sve više je inostranih gostiju.

Na „srpskom moru“ sa reprezentativcima

LJubitelji veslanja iz Velikog Gradišta ubuduće će imati priliku da na svojim vodama, rame uz rame, vežbaju sa elitnim takmičarima sa svih meridijana.

Više od 200 učesnika trke „Srebrno jezero polumaraton“

Kao jedan od doprinosa razvoju i obogaćivanju sportskog turizma u opštini Veliko Gradište, održana je tradicionalna, peta po redu, međunarodna trka „Srebrno jezero polumaraton“, a organizator je bio Atletski klub VGSK.

PrvaPoslednja