Veliko Gradište

Milić: Nastavlja se razvoj opštine Veliko Gradište

Kad je neko odlučivao o tome ko će gde da živi, mi u opštini Veliko Gradište smo bili prvilegovani. Ovde imamo i Dunav i Pek i Srebrno jezero, kazao je Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište.

Najveći uranak u Srbiji od 29. aprila do 2. maja

Na Srebrnom jezeru, poznatom i kao „Srpsko more“, obalama Dunava i samoj reci kao i obližnjem Velikom Gradištu predstoji najveći uranak u Srbiji koji svake godine okuplja mnoštvo mladih iz čitave republike, a sve više je inostranih gostiju.

Na „srpskom moru“ sa reprezentativcima

LJubitelji veslanja iz Velikog Gradišta ubuduće će imati priliku da na svojim vodama, rame uz rame, vežbaju sa elitnim takmičarima sa svih meridijana.

Više od 200 učesnika trke „Srebrno jezero polumaraton“

Kao jedan od doprinosa razvoju i obogaćivanju sportskog turizma u opštini Veliko Gradište, održana je tradicionalna, peta po redu, međunarodna trka „Srebrno jezero polumaraton“, a organizator je bio Atletski klub VGSK.

Prijem za humane đake

Predsednik opštine Veliko Gradišpe, Dragan Milić, priredio je danas prijem za članove Učeničkog parlamenta Osnovne škole “Vuk Karadžić“ iz Majilovca koji su humanitarnom akcijom pomogli porodici Savić iz Kurjača čija se kuća prošlog meseca zapalila.

Utvrđeno 12 kulturnih slojeva

Krajem prošle godine završena je četvrta faza arheoloških istraživanja i druga faza obnove tvrđave Ram, koja se nalazi na obali Dunava, nedaleko od Velikog Gradišta.

Doneta presuda zbog utapanja na Srebrnom jezeru

Osnovni sud u Velikom Gradištu izrekao je prvostepene presude protiv četvoro optuženih za utapanje dvojice braće iz Rače, Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića, koje se dogodilo 11. septembra 2016. godine na Srebrnom jezeru.

Šarčević obišao radove u osnovnoj školi u Velikom Gradištu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas radove na novom objektu Osnovne škole „Miša Živanović“ u Srednjevu i Srednju školu „Milije Vasić“ u Velikom Gradištu, navodi se u saopštenju.

PrvaPoslednja