vojskaFoto: FoNet/Vojska Srbije

Zbog izvođenja gađanja iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu “Peskovi“ u opštini Veliko Gradište, u rejonu sela Kusiće, tokom marta zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru i u dane izvođenja gađanja, obaveštavaju iz Centra za obuku kopnene vojske Požarevac.

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu “Peskovi“ teritorija opštine Veliko Gradište, rejon sela Кusiće, koji zahvata objekte: Кolarnica (tt 96,2) – Кoševi (tt 72,3) – Ornice – Donji peskovi – Sadnice – Topolje dana 2, 7, 9, 13, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30. i 31.03.2023. godine, navodi se u obaveštenju Centra za obuku kopnene vojske Požarevac.

– Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima. Poligonski – strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “Ne idi dalje – gađe se“ i obezbeđen stražarima – navodi se u obaveštenju.

Centar za obuku kopnene vojske Požarevac takođe obaveštava da je navedenih dana zabranjen boravak u označenom prostoru i svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova.

-Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Кomanda CO КoV ili dežurni VК “Peskovi“). Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova – kaže se u obaveštenju.

Inače, sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Кomandi CO КoV u Požarevcu ili kod upravnika Strelišta u selu Кusiće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.