Veliko Gradište: Sanja Jovanović iz Požarevca i Miroslav Dukadinović iz Beograda najbrži na četvrtini maratona Ramska tvrđava 1Foto: EU za kulturno nasleđe i turizam

Treći put je Ramska tvrđava u blizini Velikog Gradišta bila poprište nadmetanja trkača. Više od stotinu učesnika pretrčalo je dužinu četvrtine maratona u trci koju organizuju Sportski savez i Opština Veliko Gradište, uz podršku projekta #EU za kulturno nasleđe i turizam, koji finansiraju Evropska unija i nemačka Vlada, a sprovodi GIZ.

U cilju promocije sporta, kulturnog nasleđa i prirode treći put je organizovana trka kod Ramske tvrđave.

Dužinu četvrtine maratona pretrčalo je više od 100 učesnika trke kod ove srednjovekovne tvrđave, na jedinstvenoj stazi uz obalu Dunava.

Vremenski uslovi učesnicima baš nisu išli na ruku, a kako kažu “bilo je hladno, ali smo se zagrejali na distanci od 10.550 metara”.

Pobednica “Četvrtine marataona Ramska tvrđava” je Sanja Jovanović iz Požarevca, a među najbržima bile su i Ana Marija Prihoško iz Beograda i Marijana Nikolajević iz Pančeva.

U konkurenciji muškaraca najbrži je bio Miroslav Dukadinović iz Beograda,a najbržu trojku čine još Janko Urošević iz Čačka i Novica Stojanović iz Kovina.

Inače, ovo je treća godina trke na Ramskoj tvrđavi koju organizuju Sportski savez i Opština Veliko Gradište, uz podršku projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam” koji finansiraju EU i Vlada Nemačke, a sprovodi GIZ.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari