Razigravanje za Beogradski festival igre 1Foto: Marija Pokić

Čitava planeta, čini se, biće u Beogradu, na Beogradskom festivalu igre(BFI) od 15.marta, najavila je direktor BFI Aja Jung, uoči večerašnjeg razigravanja – plesnog maratona, na Dorćol platzu, kao jednoj do brojnih aktivnosti pred BFI.

Jung je navela da će se tokom Petnaestog BFI predstaviti 15 trupa iz 14 zemalja, sa 24 koreografska ostvarenja koja su potpuno nova, napominjući da dolaze dva ansambla koja smo dugo čekali.

Prema njenim rečima, dolazi najveći baletski ansambl iz Honkonga, Balet Hongkonga, a publika će videti i Sidnejsku kompaniju igre, takođe najveću i najpoznatiju australijsku trupu.

Govoreći o programu BFI, koji će trajati do 4 aprila, ona je podsetila i da iz Montrala dolazi Kompanija Mari Šuinar, iz NJujorka Balet Trokadero.

Ona je rekla da večeras drugu godinu za redom pred glavni program BFI, kompanija VIP mobile i BFI planiraju i realizuju razigravanje. Ideja ovog dogadjaja je, kako je rekla, da okupi „sve one koji vole da đuskaju“ i da napravi jedno svojevrsno takmičenje sa vrednim nagradama.

To je, podseća, jedna od brojnih aktivnosti pred BFI, kao što su izložbe fotografije, dokumentarni i igrani filmovi, prikazani u Kinoteci u okviru Dana igre, majstorski kursevi u Nacionalnoj fondaciji za umetničku igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari