Renomirani džez umetnici u Zastavinoj bašti 1Foto: Pixabay/Schuetz-mediendesign

Tradicionalni, 21. po redu Internacionalni džez festival, u Kragujevcu, kako je oficijelno najavljeno, počinje sutra – promotivnim i pratećim aktivnostima na više lokacija u šumadijskoj prestonici – i trajaće do kraja sedmice, 6. septembra.

U glavnom programu festivala, u subotu i nedelju, u Zastavinoj bašti, nastupiće renomirani džez umetnici iz Evrope I Srbije: Max Kochetov Quintet (Ukrajina – Srbija), Hofmaninger – Schvarz (Austrija), Go Ali Soko, Damir Imamomović “Sevdah Takht” (Bosna i Hercegovina) i Vasil Hadžimanov bend (Srbija).

– Ovogodišnje izdanje džez festivala u Kragujevcu donosi nam nastupe umetnika koji stvaraju i izvode konceptualno različitu džez muziku.

Mešavina klasičnog džeza i raznovrsnih uticaja obeležiće ovogodišnji festival. Kombinovanje različitih stilova i uticaja, spoj modernog i tradicionalnog, predstaviće publici raznovrsnost savremene džez muzike. Renomirani džez umetnici iz zemlje i inostranstva koji će nastupiti tokom dva festivalska dana predstaviće džez u novom i zanimljivom svetlu, navodi se u saopštenju “ArtKvarta” koji, sa saradnicima, organizuje Internacionalni džez festival u Kragujevcu..

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, uzrokovona pandemijom kovida 19, Festival će, poručuju organizatori, po prvi put biti organizovan na otvorenom, odnosno u prelepom ambijentu Zastavine bašte, koja je deo istorijskog industrijskog kompleksa “Knežev arsenal”, i u kojoj, podsetimo, godinama nastupaju i učesnici rokerskog “Arsenal festa”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari