Hoakin FiniksFoto: Apple/SonyPictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ridli Skot, reditelj filmskih hitova poput „Gladijatora“ i „Osmog putnika“, tokom intervjua za Dedlajn otkrio je zašto je izabrao Hoakina Finiksa za ulogu Napoleona u predstojećem biografskom filmu o francuskom državniku.

Skot je inače već sarađivao s Finiksom u filmu „Gladijator“, u kome je Oskarom nagrađeni glumac igrao glavnog negativca. No, film koji ga je naveo da ponovo angažuje Finiksa je „Džoker“ iz 2019. godine, prenosi Index.

„Oduševio me je njegov kontroverzni film ‘Džoker’. Nije mi se svidelo kako film promoviše nasilje, ali Hoakin je bio izvanredan. Mislio sam da će biti odličan kao Napoleon, ne samo u kreativnom smislu već i u komercijalnom. Samo sam dva glumca imao u vidu za tu ulogu. Neću reći koji je drugi“, rekao je Skot u intervjuu.

Scenario za „Napoleona“ je napisao Dejvid Skarpa, koji je sa Skotom već radio na filmu „All the Money in the World“. „Napoleon“ će prikazati uspon i pad francuskog vojskovoće i cara kroz prizmu njegove strastvene veze s caricom Žozefinom, koju u filmu tumači Vanesa Kirbi.

Skot je otkrio da je odlučio da napravi film o Napoleonu jer voli Francusku, u kojoj je letovao kao tinejdžer. „Oduvek mi se sviđao francuski način života. Nikad nisam zaboravio letovanja u Francuskoj. Toliko volim Pariz da i tamo imam jednu kancelariju. Moj prvi film, ‘Dvoboj do istrebljenja’, bio je o Napoleonu, samo što se Napoleon nije pojavio u njemu“, izjavio je reditelj.

Film „Napoleon“ će početi da se prikazuje u bioskopima od 22. novembra, a kasnije će biti dostupan za strimovanje na platformi Apple TV+.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari