Saša Ilić dobitnik Ninove nagrade za roman „Pas i kontrabas“

Ostavite komentar


  1. Apelujem da se svake godine NINova nagrada dodeljuje isključivo Tabaševiću i Kusturici. Isto tako, bilo bi veoma lepo, da svake godine pored nagrade za najbolji roman godine, dobijaju i nagradu za životno delo. U suprotnom NINova nagrada gubi svaki smisao. Takođe, bilo bi baš super, da se sve prethodne nagrade oduzmu dobitnicima, i predaju Tabaševiću i Kusturici.

  2. Ne znam koji su motivi potpisnika peticije, ali su potpuno u pravu. Čast izuzecima, NIN-ova nagrada je u zadnjih 10-ak godina izgubila ugled i status, koji je imala decenijama. Očigledan je pritisak politike i nekih interesnih grupa, nakon privatizacije. To se najbolje vidi na sastavu ovogodišnjeg žirija, koji je pravljen po političko- ideološkoj podobnosti, a ne stručnosti. Ovako nije bilo za vreme Miloševića, pa čak ni za vreme komunističkog totalitarizma.

    1. D’ izvinu ove novine, al, moram da te priupitam, jes’ bre ti normalan il’ tol’ko drsko bezobrazan da lažeš ko tvoj vođa. Niko od njih ne pripada ni jednoj stranci već su tu isključivo iz moralnih i stručnih kvaliteta a o političkom uticaju tek nema reči, pa, jeste li, evo, pokušali i ovim potezom, kojekakvih bojkotaških dužnika predsedniku ove bedne zemljurine, a sve zbog Krušika, i niste uspeli. Sve manje vam ide od ruke, jer nemate pametnih u svojim redovimna, da imate ne bi bili toliko i očigledno tupavi.

  3. Cestiram Sasi Ilicu. Kupicu knjigu odmah. A ovi likovi koji su izasli iz Konstatinoviceve „Filozofije palanke“ mogu da samo da i dalje salju peticije. Drago mi je da se toj peticiji konacno prikljucio Muharem Bazdulj jer to sam prognozirao vec odavno. Mozda ce mu dok lize skute ostrascenom nacionalisti Nemanji on predloziti da promeni ime u Milutin. Danas smo svi mi drugi odneli pobedu nad ovom vrstom „intelektualnog i umetnickog taloga“.

    1. Odavno si prognozirao ovo, svaka ti čast, Vanga ti nije ravna. Ali zato lepo i lako lepiš etikete izgleda na osnovu predrasuda i zabluda koje imaaš.

  4. Sta bi Teofil drugi odabrali ,one kojima Ninova nagrada nece pomoci da izadju iz anonimnosti , ali se cudim za Branka Kukica i Nenezickum mislim da ih je malo sramota sto su clanovi ovog zirija.

  5. Sta bi Teofil drugi odabrali ,one kojima Ninova nagrada nece pomoci da izadju iz anonimnosti , ali se cudim za Branka Kukica i Nenezicku mislim da ih je malo sramota sto su clanovi ovog zirija.

  6. Ne placi, Emiru! Sad ce tebi Dodo okaviti o vrat Nagradu Srpske( za doprinos “Ja tebi-ti meni”)!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.