Pozorišna atmosfera, skromno osvetljenje, ali i ples publike u tango ritmu pred kraj koncerta, obeležili su sinoć drugo gostovanje francuske grupe Gotan Project u Beogradskoj areni (prvo je bilo 2006. u Sava centru). Nekoliko hiljada Beograđana uživalo je u prvenstveno novim numerama sa poslednjeg albuma „Tango 3.0“, pošto se poznati trio opredelio da otpeva tek poneki od starih hitova sa kojima se proslavio poput „Santa Maria“, „Mi Confesion“, „Un Tango Diferente“.


– Dobro veče Beograde – na srpskom se publici obratio Filip Koen Solal i tako odmah izmamio ovacije. Ali, učtivost sinoć nisu pokazali samo članovi Gotan Project već i posetioci u Areni koji su sa Argentincem Eduardom Makarofom komunicirali na španskom. „Como esta?“ (Kako ste) upitao je Makarof Beograđane, a kada je dobio jednoglasan odgovor: „Bien“ (dobro) sa vidnim čuđenjem na licu zapitao je: „Habla espanol?“ (Govorite li španski), na šta je publika, opet u glas, odgovorila: „Si“ (da).

Poznati trio nastupio je u prepoznatljivom „autfitu“, crni šeširi, prsluci i pantalone sa belim košuljama. Pomalo stidljiva publika, u kojoj su dominirali fanovi srednjih godina, uglavnom je sve vreme sedela, a najhrabriji su se tek pred kraj odvažili da ustanu i ispred bine zaplešu tango. Sve vreme na velikom video bimu emitovali su se spotovi pesama koje su izvodili. Posle sat i po sviranja na bis je usledila najnovija numera „Emigrante“, pre koje je Solal rečima „Hvala Beograde“ još jednom pokazao da mu je srpski jezik brzo ušao u uvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari