Članovi grupe Lollobrigida Ida Prester i Jirnej Šavel ne kriju da su i dalje u šoku što će 5. novembra u Berlinu primiti MTV nagradu za najboljeg regionalnog izvođača.

– To što smo uopšte bili u konkurenciji je velika stvar sama po sebi, a nije nam bilo ni na kraj pameti da ćemo pobediti velike bendove poput Darkwood Dub-a ili Dubioze kolektiv, jer smo u odnosu na njih na margini. Izgleda da smo ipak uspeli da preko interneta mobilišemo naše glasače – priča Ida Prester, frontmen grupe Lollobrigida pred odlazak u Berlin.

Lollobrigida sada konkuriše i za nagradu za najboljeg evropskog izvođača.

– Nemamo očekivanja da ćemo pobediti, kao što nismo imali ni pre. S nagradama je kao sa parama koje nađete u kratkim gaćama: ne očekujete ih, ali im se obradujete – priča Jirnej Šavel.

Ida Prester je najavila i da će ispuniti obećanje koje je još ranije dala, a po kome će ako ode u Berlin uštinuti za zadnjicu američku pevačicu Bijonse Nouls.

– Već puštam nokte za Bijonse, tako da ću se potruditi da me zapamti. Tamo u Berlinu ćemo videti neku drugu kastu ljudi, s kojom se ne susrećemo u životu, a možda će i Bijonse iskoristiti priliku da uštine nas.

Nagradu će hrvatskoj grupi uručiti srpski muzičar Momčilo Bajagić Bajaga. „Do sada sam MTV nagrade gledao samo preko TV, a sada će mi ovo biti lepo iskustvo da sve vidim uživo, a naročito mojoj jedanaestogodišnjoj ćerki koja jedva čeka da upozna svetske muzičke zvezde“, rekao je Bajaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari