Arsen Dedić je sinoć u krcatom Sava centru održao spektakularan koncert i tako u potpunosti ispunio obećanje dato pre godinu dana, kada je na istom mestu zbog hroničnih problema sa jetrom otkazao nastup. U tome su mu pomogli i Simfonijski orkestar i Big bend (džez orkestar) Radiotelevizije Srbije, koji su u prvih sat vremena svirali instrumentale iz filmova i serija koje je komponovao hrvatski velikan srpskog porekla.

– Lijepo mi izgledate, baš mi je drago što vas opet vidim – pozdravio je po izlasku na binu Dedić publiku, koja ga je dočekala na nogama, naravno ne štedeći dlanove. Legendarni kompozitor je „iz rukava“ izvukao najveće hitove iz karijere duge pola veka, promovišući tako nedavno objavljenu kompilaciju najboljih numera Antologija. Podsetili su se Beograđani tako čuvenih „Bićeš uvjek moja“, „Ono sve što znaš o meni“, „Ne plači mala moja“, i drugih starih hitova, ali i novih pesama sa poslednjeg studijskog albuma „Rebus“, koji je upravo prošle godine Dedić trebalo da promoviše. Posebni gosti na koncertu najvećeg jugoslovenskog šansonjera bili su njegov sin Matija Dedić, kao i i jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora Petar Grašo, ali i dečiji hor Kolibri, čiji su članovi, osim za pevanje, dobili aplauz i za koreografiju. Uglavnom stariji Beograđani uživali su više od dva sata u baladama, ali i dosetkama Dedića, koji je svaku numeru šaljivo najavljivao poput „djeco, idemo iz hita u hit“.

 

Na koncertu i ministar zdravlja

Koncertu je prisustvovao i ministar zdravlja Tomica Milosavljević. Ministar je na ulasku u veliku halu Sava centra čaki i pozirao fotoreporterima, pokazujući da je ponovo u formi posle operacije u Nemačkoj. Na sarkastično zapitkivanje pojedinih građana o njegovom zdravlju, samo je kratko odgovarao: „hvala, dobro sam“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari