Primenjena umetnica Ljudmila Stratimirović, trenutno umetnički direktor Kulturnog Fronta i novootvorenog Kulturnog centra Grad, predstavila je u Supermarket koncept radnji samostalnu kolekciju nakita za jesen i zimu.

Prefinjenost materijala, ali i neizbežna posvećenost pri radu sa porcelanom doprineli su da ove komade karakteriše tananost i elegancija.

U kombinaciji sa printovima sve dobija neki novi pristup, kada je izrada broševa u pitanju. Pored brojnih samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Holandiji, Italiji, Švedskoj, učestvovala je kao predstavnik naše zemlje na izložbi Terra di Mezzo u Italiji 2009. Pored toga, Ljudmila Stratimirović je ušla u izbor od 1000 svetskih dizajnera savremenog nakita čiji su radovi publikovani u vrlo ekskluzivnom izdanju „Darling publication“, posvećenom savremenom nakitu, namenjenom galerijama i muzejima „Compendium finals of contemporary jewellers 2008“, koje će biti izloženo tokom trajanja izložbe.

Najnovije kolekcije ogrlica i broševa prodaju se i u Stokholmu, Skoplju, Zagrebu, a mogu se nabaviti i na izložbama pod nazivom „Moda za poneti“ u organizaciji Kulturnog Fronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari