Kejt Hadson: Romantične komedije su "zaglupljene" u poslednje vreme 1Foto: EPA-EFE/Luis Millan

Kejt Hadson, svojevremeno jedna od kraljica žanra romantične komedije, osvrnula se na to zašto studiji više nisu toliko voljni da ih prave i kako ih pomalo „zaglupljuju“.

Gostujući u YouTube emisiji Hot Ones, tokom kojih gosti jedu krilca sa ljutim sosom i odgovaraju na pitanja voditelja, Hadson je izjavila kako su se stvari promenile u vezi sa romantičnim komedijama u odnosu na to kada je ona glumila u filmu How to Lose a Guy in 10 Days.

„Treba im zaista dobra priča, počnimo od toga. Mislim da ljudi ponekad misle da su romantične komedije o tom čuvenom ‘simpatičnom upoznavanju’. Odličan rom-kom je o otkrivanju ljubavi, zaljubljivanju, gubljenju ljubavi i potom o traženju ponovne ljubavi. To je vrlo tradicionalna struktura.“

Rekla je i da: „Oni filmovi koje volimo imaju dve zvezde u ljubavnoj priči. Oni su vedri, svetlucavi i deluju kao ispunjenje želje. To treba da vas obuzme i ostane sa vama zauvek. To su klasici“.

Upozorila je: „Samo zato što vedri ne znači da treba da budu previše svetli vizuelno. Čini mi se da se žanr vrlo često zaglupljuje jer veruju da tako treba. A tek hemija… ja sam imala sreće što sam glumila sa Metjuom Mekonahijem“.

Na sve to dodala je u šali da ovaj njen opis romantične komedije deluje kao najbolji do sada i da će ga verovatno predavati kad bude imala 75 godina.

Šta vi kažete, kakve su današnje romantične komedije, da li su zaglupljene ili ima i onih koje vredi pogledati?

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari