Koncert najautentičnijih kantautorki Beograda (VIDEO) 1Foto: Marko Cvetkovic

Kantautorke koje donose zvuk nalik onome što se sluša na svetskim binama, održaće koncert svojih bendova ,, The Changes’’ i ,,Manivi’’ na kaldrmi dvorišta Centra za kulturnu dekontaminaciju u sredu 27. juna

Stvaralaštvo Ane Ćurćin i Ivana Vukmirović vredno je svake podrške jer ove dve dame pomeraju granice alternativne scene u Srbiji. Njihov zvuk pripada svetskoj sceni, a beogradska publika imaće prilike da prisustvuje koncertu njihovih bendova The Changes (indie-rock/folk/blues) i Manivi (džez/soul) u sredu 27.juna u 20 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju, navodi se u saopštenju organizatora.

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi i koja živi i radi u  Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom. Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pesme „Remain Calm“ i „Unknown“. Veliku pažnju javnosti izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom „Lastavice, lasto“ koja je objavljena krajem leta prošle godine. Ana & The Changes su Goran Antović, Marko Cvetković, Marko Benini i Ana Ćurčin.
Ana Ćurčin – Alone

Ivana Vukmirović,  koja nastupa pod umetničkim imenom Manivi, je kantautorka koja živi i stvara u Beogradu. Album prvenac, koji se zove jednostavno- Manivi, objavljen je pod okriljem ’’Lampshade media’’ izdavačke kuće. Kolaboracija sa vrsnim džez/soul muzičarima kompatibilnim u muzičkom senzibilitetu donela je ovom albumu raznolikost i nesvakidašnju lepotu. Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu: Pedja Milutinović- bubanj (Vasil Hadžimanov band, Qzama, Schime Trio), Dragan Ćalina- klavijature (prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu), Dejan Antović- bas (Balkanopolis, Octave Listner).
Manivi – Come With Me

Satnica:
20:00 početak okupljanja
20:30 Manivi
21:30 Ana Ćurćin & The Changes
23:00 kraj

Cena karte je 600 dinara. Karte mogu da se kupe na blagajni CZKd-a ili u kafeu Zaokret u Cetinjskoj ulici. https://www.facebook.com/events/2164531457117391/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari