Pobednik 45. Gitarijade u Zaječaru je demo grupa „Koton pikers“ iz Mladenovca, odlučio je žiri ove manifestacije koja je završena juče ujutru. Prema glasovima publike, najbolja mlada neafirmisana grupa je bend iz Niša, „Dok 7“. Pobednik Gitarijade po odluci žirija dobio je 150.000 dinara, dok je za najboljeg po glasovima publike predviđeno 100.000 dinara.


Njima će biti omogućeno i snimanje tv spota. U revijalnom delu tokom dva dana na binama u centru grada i parku Kraljevica, svirali su „Riblja čorba“, „Zona B“, Vlatko Stefanovski, Dado Topić, Vladan Vučković, Vasil Hadžimanov bend, „Disciplina kičme“, „Kultur šok“, Zlatko Manojlović i drugi. Gitarijadu je pratilo stotine ljubitelja motocikla iz Srbije i regiona, na 15. Moto skupu.

Rambo Amadeus odbio da nastupi na Gitarijadi

Muzičar Rambo Amadeus odbio je da nastupi na 45. Gitarijadi u Zaječaru, posle gostovanja na Timočkoj televiziji, koja je organizovala da gledaoci u, navodno, živom javljanju kritikuju nastupe hrvatskih muzičara na tom rok festivalu. Rambo Amadeus je u emisiji učestvovao sa voditeljem manifestacije Đorđem Davidom i hrvatskim muzičarem Dadom Topićem koji je takođe nastupao na Gitarijadi. Pre emisije, gledaoci su kajronom na ekranu obaveštavani da će biti svedoci skrivene kamere koja se priređuje uživo pod nazivom „Nemoguća misija“. Kako prenosi Beta, Rambo je izjavio da mu je takav sadržaj nameštaljke „smešan i neduhovit“ i da taj postupak nije bio „domaćinski“ prema Topiću koga je dugogodišnje iskustvo zaustavilo da reaguje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari