Spot za pesmu „Firework“ Kejti Peri proglašen je za najbolji video spot na svečanoj dodeli MTV video nagrada. Na svečanosti u Los Anđelesu, nagrada za najbolji pop spot pripala je Britni Spirs, za „Till the World Ends“, dok je u kategoriji rok muzike pobedio bend Foo Fighters i spot za pesmu „Walk“. Niki Minaž trijumfovala je u oblasti hip-hopa, sa spotom za numeru „Super B a s s“. Kejti Peri je nagrađena i za najbolju saradnju, za spot za hit „E.T“ koji je snimila sa Kanjeom Vestom. Istom spotu pripalo je i priznanje za specijalne efekte.

Nagrada za najbolji spot muškog izvođača pripala je Džastinu Biberu, za „U Smile“, a za najbolji ženski video Lejdi Gagi za „Born This Way“. Ista numera dobila je i nagradu za video spot sa porukom.

Tema ovogodišnje, 28. po redu, dodele MTV Video Music Awardsa bilo je putovanje kroz vreme. Šou je otvorila Lady Gaga, odnosno njen muški alter ego Jo Calderone, otpevavši „You and I“, nakon čega su nenajavljeno nastupili Jay-Z i Kanye West. Mogli su se videti i nastupi Pitbulla ft. Ne-Yo&Nayer, Adele, Chrisa Browna, Beyonce (koja je objavila da je trudna), Young the Giant, a dodelu je zatvorio Lil Wayne. Iako je imala čak devet nominacija Kejti Peri je otišla kući s tri „Moonman“ statue, među kojima je onaj za spot godine. Adele je od šest nominacija osvojila četiri nagrade, Lady Gaga dve, a po jednu Beyonce, Nicki Minaj, Justin Bieber, Britney Spears, Foo Fighters i najbolji novi izvođač Tyler, The Creator. Lady Gaga ili tačnije Jo, je uručio „Michael Jackson Video Vanguard Award“ koleginici Britney Spears, „Tribute to Amy Winehouse“ je najavio Russell Brand, a Tony Bennett je predstavio do sada neprikazane snimke njihovog dueta, dok su Bruno Mars i Mark Ronson izveli pesmu „Valerie“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari