The OMYFoto: Konstantin Kondrukhov

Ruski bend The OMY, jedan od najuzbudljivijih sastava beogradske scene, održaće koncert u četvrtak 18. aprila u Zappa Bazi sa početkom od 20 časova.

Ovaj, u najmanju ruku, eklektični bend već je imao prilike da se predstavi beogradskoj publici – i to na inovativnom Changeover festivalu u Domu omladine, kao i u Elektropioniru.

Ono što krasi The OMY jeste širok dijapazon muzičkog kataloga i naravno, kombinovanje elektronike sa sviranom, gitarskom muzikom. Od brzih džangl ritmova, preko prodornih saksofonskih melodija, do nojza u stilu bendova A Place to Bury Stragers i The Jesus and Mary Chain. Na tankoj liniji između džeza, fanka, post-panka i raznih tipova elektronike, može se reći da je ovaj bend preuzeo titulu „najglasnijeg benda u Beogradu“.

Kao predvodnici ruske avangarde, ovaj bend slučajno ili ne, aktivno participira u menjanju i progresiji lokalne scene, kako kaže i Nemanja Mitrović u članku za BBC u maju prošle godine: „Kada je Igor Volkov sa prijateljima iz benda septembra 2022. seo u auto i iz Moskve, preko Kavkaza i Male Azije, krenuo put Srbije, verovatno nije ni slutio da će uskoro prisustvovati, ali i učestvovati u nastupajućim promenama na muzičkoj sceni Beograda“.

Bend je aktivan čak od sada već davne 2016. godine, a do sada su izdali dva albuma imena „The OMY“ i „Слон“, kao i pregršt singlova od koji se izdvajaju „Хвала“, „Sergio“ i „In My Blood“.

Kako smo već pisali u Danasu: „Ovaj eklektični sastav kalemi džez na nojz, pank sa elektronikom i ostale „nespojive“ žanrove, praveći distorzivni praznik za čula i kolektivni performans – ako volite žestoke svirke, jer kako i sami kažu – The OMY je pre svega „live bend“.

Energičnost na nastupima The OMY je definitivno još jedan u nizu povoda da se u četvrtak 18. aprila poseti Zappa Baza sa početkom u 20 časova, a cena karte će se kretati od 800 RSD do 1199RSD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari