Nišvil u Trebinju od 20. do 21. avgusta 1Foto: Zoran Ćirić

U Trebinju će od 20. do 21. avgusta biti održan džez festival „Nišvil u Trebinju“, saopšteno je danas nakon potpisivanja protokola o saradnji između Trebinja i Nišvila na period od pet godina.

Na sastanku na kojem je dogovorena saradnja učestvovali su gradonačelnik Mirko Ćurić, direktor Nišvila Ivano Blagojević i pomoćnica ministra prosvete i kulture Republike Srpske Tanja Đaković.

Blagojević je kazao da će ove godine to biti dvodnevna manifestacija džez muzike, a narednih godina će se produžavati.

Nišvil u Trebinju od 20. do 21. avgusta 2
Foto Nišvil

„Koncept će biti mešavina umetničkih programa sa delom komercijalnih sadržaja. Planirano je da festival ima i prateće sadržaje, po istom konceptu kao festival u Nišu“, rekao je on.

Nišvil je saopštio da su se sagovornici složili da grad Trebinje ima izuzetan kulturno- turistički potencijal i da u radijusu od stotinu kilometara- u kojem su Podgorica, Herceg Novi, Tivat, Dubrovnik, Split i Mostar- tokom avgusta gravitira više od milion turista.

“Oni će u narednom periodu imati kvalitetnu ponudu umetničkih programa kakve nudi Nišvil, jedan od deset najboljih evropskih festivala po oceni londonskog Gardijana”, naveo je festival u saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari