Dokumentarni film Pearl Jam Twenty, oskarovca Kamerona Kroua, o bendu Pearl Jam, jednom o najvećih bendova današnjice, biće prikazan ekskluzivno u bioskopima Kolosej i Ster Cinemas samo jednog dana, 20. septembra.

Slaveći dvadeseti rođendan benda Pearl Jam, muzički novinar Kameron Krou napravio je njegov detaljni portret. Ovaj dokumentarac daje fanovima i bioskopskoj publici intimni uvid u istoriju benda, koristeći više od 1.200 sati retkog i nikada pre objavljivanog video-materijala, preko 24 sata novijih intervjua sa članovima, kao i snimke njihovih koncerata.

I nakon dve dekade, s preko 60 miliona albuma prodatih širom sveta, Pearl Jam nastavlja da stvara i svira odličnu muziku. Album Twenty sa saundtrekom iz filma naći će se u muzičkim radnjama početkom oktobra.

Pearl Jam Twenty prikazuje početke benda, haos koji je nastao ubrzo nakon što su postali slavni i rad na stvaranju kruga poverljivih i bliskih ljudi. Film slavi slobodu koja je bendu omogućila ono do čega im je oduvek bilo najviše stalo – da, takvi kakvi jesu, stvaraju muziku, poštujući svoje fanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari