Ko čeka, taj dočeka. Beograđani će večeras konačno imati priliku da prisustvuju koncertu hrvatskog muzičara Petra Graša.

Prehlada koja ga je sprečila da nastupi na prvobitno zakazanim koncertima za 1. i 2. oktobar sada je prošlost i Grašo će večeras i u petak (za kada je zakazan drugi nastup) sigurno pevati svoje najveće hitove u Sava centru. Specijalna gošća na beogradskom koncertu biće hrvatska pevačica Nina Badrić.

Iako karijera Petra Graša traje već više od decenije, danas će tek prvi put u karijeri nastupiti u glavnom gradu Srbije. Prvi koncert na tlu Srbije uopšte imao je u junu u Vrnjačkoj Banji i po sopstvenom priznanju oduševila ga je reakcija publike pošto nije ni bio svestan koliko je zapravo popularan na ovim prostorima. Pesme su očigledno pronašle put i do publike uprkos tome što nije bilo zvanične distribucije njegovih albuma.

Hrvatska javnost je za Graša prvi put čula kada je Oliver Dragojević 1995. godine na festivalu Dora izveo njegovu numeru „Boginja“. Šira publika upoznaje ga dve godine kasnije kada je objavio prvi album „Mjesec iznad oblaka“. Do danas je objavio tek tri albuma i dve kompilacije najvećih hitova. Posetioci beogradskih koncerata najverovatnije će imati priliku premijerno da čuju i numere koje priprema za novi album čije se objavljivanje očekuje pre Nove godine.

Koncert u Beogradu inače je prvobitno bio planiran samo za članove i poslovne saradnike Diners kluba, ali potom je zbog velikog interesovanja za prvo gostovanje hrvatskog muzičara odlučeno da deo karata bude pušten i u slobodnu prodaju.

Diskografija

Mjesec iznad oblaka (1997)

Utorak (1999)

Šporke riči (2003)

Best of Petar Grašo Uvertira (1995. – 2005)

The Platinum Collection (2006)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari