Obiman program CD reizdanja koji su započeli Pink Floyd po nekima je definitivno priznanje da se era fizičkih diskova sa umetnički rađenim bukletima primakla kraju, pošto se fanovi muzičara sve više okreću daunloudu preko interneta. Sa njima se slaže i bubnjar grupe Pink Floyd Nik Mejson. Dve godine nakon što je slična stvar urađena sa Bitlsima, i britanski progresivni rok bend će objaviti digitalno remasterovane sve svoje albume – ukupno njih 14, i to pojedinačno i u boks-setu, što je najavljeno za 26. septembar. Ali Flojdi će učiniti nešto što Bitlsi nikada nisu – na razočarenje njihovih fanova. Tri albuma dolaze sa dosta dodatnih rariteta na multi-disk verzijama.


– „Mislim da je zaista bitno uraditi po poslednji put ovako nešto, pošto ako se sve svede na daunloud onda bi zaista bila sramota što nismo predstavili sam taj dobar umetnički rad i ostale prateće stvari – izjavio je Mejson.

Detalji nisu još poznati, ali se zna da će veličanstveni album „The Dark Side of the Moon“ (1973) stići u verzijama na šest ili dva diska. Na njima će biti nekoliko nikada ranije objavljenih pesama, ali i ubrzana numera „Money“, kao i prvobitni miks „The Great Gig in the Sky“ bez vokala Kler Tori. Mejson je posebno zadovoljan činjenicom da će biti objavljena i naslovna numera albuma „Wish You Were Here“ (1975) sa francuskim džez violinistom Stefanom Grapelijem. Treći disk koji će imati „poseban tretman“ je dvostruki album „The Wall“ (1979) gde će se, recimo, hit singl „Another Brick in the Wall (Part 1)“ pojaviti sa drugačijim tekstom.

Iako nema planova za turneju, Mejson se nada da će trojica preživelih članova originalne postave možda ponovo zajednički nastupiti na nekom dobrotvornom nastupu, kao što su to učinili u Londonu 2005. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari