Piter Gejbrijel objavio prvi singl posle pauze od sedam godina 1Foto: EPA/BRITTA PEDERSEN

Piter Gejbrijel je nedavno sa svojim fanovima podelio pesmu pod nazivom “Panopticom”. To je njegov prvi singl nakon sedam godina, a na snimanju pesme su učestvovali Brajan Ino, basista Toni Levin, bubnjar Manu Kače i gitarista Dejvid Rouds.

„Panopticom“ će se naći na Gejbrijelovom predstojećem albumu „i/o“, za koji je sam pisao pesme i uradio produkciju, piše Headliner, a prenosi N1.

„Prva pesma je zasnovana na ideji na kojoj sam radio da pokrenem stvaranje beskonačno proširenog pristupačnog globusa podataka: Panopticom. Počinjemo da povezujemo slično-umnu grupu ljudi koja bi mogli da osvesti ovo, da omogući svetu da bolje vidi sebe i razume više onoga što se zaista dešava“, naveo je Piter Gebrijel o pesmi.

Kako se navodi u saopštenju za medije, pesma “Panopticom” je objavljena kada je bio pun mesec i buduće pesme sa njegovog 10. studijskog albuma takođe će izaći u noći punog meseca.

„Nešto od onoga o čemu pišem ovog puta je ideja da izgledamo neverovatno sposobni da uništimo planetu koja nas je rodila i da ukoliko ne nađemo načina da se ponovo povežemo sa prirodom i prirodnim svetom izgubićemo mnogo. Jednostavan način razmišljanja o tome gde se uklapamo u sve ovo je gledanje u nebo… i mesec me je uvek privlačio ka tome“, rekao je Gebrijel o svom novom albumu, prenosi NME.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari