Počinje ovogodišnja Kontakt konferencija 1

Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije, Kontakt konferencija, počinje suta i traje do 26. marta, na više lokacija u Beogradu.
Glavni program konferencije, prve večeri u Zadužbini Ilije M. Kolarca, otvoriće nastup pijanistkinje Branke Parlić i Nataše Penezić.

Na programu koncerta ,,Pavana and more” biće dela za dva klavira i za klavir solo Stiva Martlanda, Gevina Brajersa, Meredit Monk, Dragoljuba Ilića Ilketa, Vilijama Dakvorta i Filipa Glasa.

Iste večeri, u Anti Shop Elektropioniru u Cetinjskoj 15, koncert će održati Nikola Vranjković, sa početkom u 20 sati.

Dugoočekivana prodajna izložba Branislava Babića Kebre održaće se u četvrtak, u 17 sati, u najneobičnijem kutku Cetinjske ulice u Beogradu, u ,,Kuli” nekadašnje pivare Bajloni, dok će sutradan, u Anti Shop Elektropioniru, sa početkom u 21 sat, Obojeni program održati ekskluzivni klupski nastup.

Izložba digitalnih crteža frontmena Obojenog programa biće otvorena do 31. marta, svakoga dana od 18 do 22 sata.

Poslednje veče Kontakt2022 konferencije u krugu Cetinjske, u Anti Shop Elektropioniru, Rebel Star i Bohemija sviraju prvi zajednički koncert i predstavljaju fantastične albume objavljene krajem prošle godine, “Početak i kraj” i “Putujemo”. Koncert počinje u 21 sat.

A posle duže koncertne pauze kada je Beograd u pitanju, nastupom u Domu omladine Beograda, takođe 26. marta, Elemental će zaokružiti ovogodišnju koncertnu Kontakt priču. Koncert počinje u 21 sat.

U subotu od 22 sata, u prostoru kluba Dragstor, biće održan Hali Gali specijal.

Na četiri bine kluba Dragstor između ostalih sviraju beogradski bend Sitzpinker, She Loves Pablo stižu iz Hrvatske kao najreprezentativniji bend tvrdog zagrebačkog zvuka, makedonsko-slovenačka indie senzacija Rush to relax, domaći Nežni Dalibor koji je nedavno objavio svoj novi EP i kao i Zenit Zed, novi bend frontmena beogradskog sastava Presing, Zorana Kize Radovića.

Na Hali Galiju sviraju i Bas i stega, Skier and Yeti i DJ-evi i muzički producenti: Bucalo, Traka, MANE b2b NA5A, Milf Magnet, Festival nasilja.

Kontakt konferenciju organizuju producentska kuća „Kontakt konferencija“, promoterska kuća Odličan Hrčak i Centar beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Kontakt 2022 biće podeljen u tri programske celine: tribine i paneli; izložbe i radionice; muzički deo programa (koncerti).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari