Preminuo pevač Džej Ramadanovski

Ostavite komentar


  1. Džej Ramadanovski nikad aneće biti opšta kultura u ovoj zemlji i na žalost nikada neće ući u udžbenike muzičkog. A morao bi.
    Njegova muzika bila je neka vrsta novogradske narodne muzike.
    Kako god, neće proći svadba, a da se ne odabira bar nešto iz njegovog sjajnog repertoara.
    Neka pociva u miru.

    1. Ziko. Ja licno volim da slusam dzejove pesme, i njegove pesme slusace se jos mnogo mnogo godina,izvrstan pevac.
      Ali moram da vas pitam a pritom da ne uvredim pokojnog Dzeja izvrsnog naseg pevaca,dali si ti covece norm, pa ti hoces da se u udzbenicima on postavi i njegove pesme da deca uce koje bio dzej , pa sramota za takvu pomisao. Za svadbe naravno to je uredu, ali za opštu kulturu i udzbenike, Srbijo tones iz dana u dan!!!

  2. Žao mi je zbog ovog tragičnog događaja koji se desio u nedelju, kad svi smo tu a njega više nema. Žao mi je kao i većini i srpskog i romskog stanovništa, ma šta srpskog i romskog, i svih ostalih na celom Balkanu, gde god trenutno bili i živeli. Ogledalo i oličenje našeg duha. Vedar i tužan, veseo i uplakan, dobar a loš, anđeo i đavo, ali s obzirom da je ovde živeo kao u paklu kad se ceo njegov ovozemaljski život sagleda, sada je red da konačno ode u raj i u miru nastavi da pije, peva, i uveseljava apsolutno sve koje sretne tamo. A nama smrtnicima ostaje da ga nikad ne zaboravimo, ni mi, ni mnoge naredne generacije.

  3. „Uspori malo sudbino sestro“,tekst i narocito spot vise opisuju devedesete nego bilo koji rok,pank i bilo koja angazovana muzika tog doba,suncan dan,pust Beograd uz pratnju sjajne muzicke podloge i neverovatnih stihova,o „Nedelji“,da ne govorim,ne znam kako smo od toga za petnaestak godina dosli do ovog danasnjeg djubreta.ocigledno je do ljudi,iskrenih dusa kakav je Dzej je sve manje,opstaju ziherasi,proracunati muljatori,netalentovani ali bolesno samouvereni da su neko i nesto,…iako je bilo jasno da nece moci jos dugo,iako vec odavno nije bio u stanju da peva kao ranije,opet ostaje neka knedla u grlu,kao i kod glumackih velikana kada vidimo ko ih sve nasledjuje

  4. Koji glas.. kako je igrao, sećate li se? Kao čigra.

    Pocivaj u miru, LEGENDO i jedno veliko, veliko HVALA na divnoj muzici i tvojoj dobroti.

    1. Piisem po drugi put, treba da vas je sramota, jer moj komentar juce niste objavili…Sramotno je da se velicinom i legendom naziva neki beznacajni kic folker, deo orkestrirane visedecenijskog zagadjenja ove jadne zemlje., NJEGOVA SMRT JE PRIVATNA STVAR NJEGOVE PORODICE I PRIJATELJA A NE PRESTONOG GRADA I NJEGOVIH ZITELJA! i kakva crna Aleja zasuznih gradjana, on je zasluzan za uzdizanje pink neukusa i sunda u cemu se gusimo. Dosta obezvredjivanja, nista vam nije sveto.

  5. Da je sada umro Nikola Tesla ili neka druga ZASLUŽNA ličnost za Srbiju i ceo svet ne bi pisali toliko o njemu kao o Džeju. Po čemu je on zaslužan građanin?
    Da li ste normalni?

  6. Raspevani brat misteriozno nestalog ‘romskog Arkana’, Ise Lere?
    Sve sami ‘zasluzni gradjani’ …

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.