Koncert povodom Svetskog dana autorskih prava Fair share fest održaće se u subotu, 23. aprila od 20 časova u Domu omladine. Medijski sponzor je MTV, a na festivalu će učestvovati preko 60 muzičara koji će prirediti šest sati lajv muzike na dve bine. Koncert je organizovan kao prvi u nizu kojim se promoviše individualno ostvarivanje autorskih i srodnih prava u muzici kao koncepta koji poslednjih godina doživljava veliki razvoj na globalnom nivou. Neki od izvođača koji će nastupiti na dve bine u okviru prvog Fair share festivala su beogradski bend Negative, slavonski reper Kandžija, Dub Rebellion iz BiH i domaći sastav Straight Jackin.


Kako su najavili organizatori, koncert je zamišljen kao preduskršnja žurka koja počinje u 20 časova a završava se duboko iza ponoći sa uskršnjim jajima. U svetlu odbrane autorskih prava i podrške mladim izvođačima iz regiona, štand u foajeu Doma omladine biće dostupan svim posetiocima koji budu želeli da se informišu o celom projektu i dostave svoju autorsku muziku, za koju organizatori garantuju da će biti uvrštena zvanični katalog Fair share portala. Cena karte je 500 dinara u pretprodaji, a na sam dan će iznositi 1.000 dinara. Više informacija može se naći na www.fairshare.rs.

Povodom međunarodnog dana autorskih prava i intelektualne svojine, grupa entuzijasta okupljena oko projekta Fair share je, uz pomoć regionalnog MTV-ja i Doma omladine Beograda, rešila da pokrene prvi u nizu festivala u okviru Fair share kampanje. Fair share fest u beogradskom Domu omladine predstavlja prvi u nizu koncerata bendova i muzičara koji će ubuduće individualno (bez SOKOJ-a i OFPS) štititi svoja autorska i srodna prava i predstavlja otvoreni poziv i drugim muzičarima i bendovima da im se pridruže. Fair Share će pored zaštite prava muzičara omogućiti i mnogim trgovinskim i ugostiteljskim preduzećima, radio i TV stanicama da pod jasnim uslovima i povoljnim cenama koriste muziku sa repertoara svih muzičara i autora u okviru Fair Share ponude.

Satnica Fair share festivala

Sala Amerikana: Project Tosh (20.00), Damjan od Resnika (20.20), Xanax (21.00), The collision (21.40), Dub rebellion (22.20), Negative (23.00), Kandžija (23.40), Straight Jackin (00.30) i Ajs Nigrutin & Bdat Džutim (1.10). Mali klub: Straight Mickey and the boyz (21.00). Systemerror (21.30), Fullsize (22.10), Discord (22.50), Magma (23.30), Rain delay (00.10), Teleport (00.50), M.A.X. (1.20) i DJ Rahmanee (2.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari