Iako je iza nas tek drugo veče 28. Beogradske nedelje mode već sada se može naslutiti koja će revija biti proglašena za jednu od najoriginalnijih, kao i koji manekeni su se najviše istakli na pisti. Reč je o posve neobičnoj reviji „Doggy Style“ i još neobičnijim manekenima- psima.

Oni su sinoć u SKC-u izneli kreacije koje su potpisali istaknuti srpski dizajneri: Dejan Despotović, Aleksandar Nikolić, Ana Ljubinković, Tamara Radivojević, Bata Spasojević, Tijana Pavlov, Darko Kostić, Irena Grahovac, Iva Stefanović, Suzana Perić i Tijana Pavlov. Autor ovog humanitarnog projekta čiji je cilj prikupljanje novca za sterilizaciju pasa je Ivana Bajić, a promo lice kampanje je glumica Nataša Ninković. Njih dve su izrazile nadu da se slučajevi beskrupuloznosti, poput onih sa kerušom Milom, koja je u aprilu u naselju Medaković pronađena sa sve četiri odsečene šape i psom Đoletom, koji je nedavno u istom kraju grada ubijen, više nikada neće ponoviti. Nataša Ninković se zahvalila Skupštini grada Beograda i gradonačelniku Draganu Đilasu, koji je i prisustvovao sinoćnoj reviji, na svim naporima koji čine kako bi život „najboljeg čovekovog prijatelja“ u Beogradu bio što bolji. A psi manekeni, u društvu svojih vlasnika, potpuno su vladali scenom. Bilo je stidljivih, ali i onih koji su očigledno rođeni za pistu, za poziranje, poput buldoga koji je prosto jurio za objektivima fotoaparata.

Posle ove revije, beogradskoj publici predstavili su se studenti Akademije lepih umetnosti, sa odseka za kostim i savremeno odevanje u klasi profesora Vladimira Lazarevića, te diplomirani kostimografi savremenog odevanja Fakulteta primenjenih umetnosti u klasi profesora doc. Ingrid Huljev, diplomci iz klase profesorke Sonje Krstić Fakulteta za umetnost i dizajn-Megatrend, kao i diplomci, takođe u klasi profesorke Sonje Krstić, francuske visoke škole za modu Mod’Art.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari