„Razmišljaj zeleno u bilo kojoj boji koju nosiš“, slogan je predstojećeg 28. Amstel Fashion Week-a, koji će se održati od 26. do 31. oktobra na različitim beogradskim lokacijama, počev od Vile Kralja Petra I, preko SKC-a do Ušće šoping centra, a sa akcentom na Belekspo centru.

Organizatori ne razmišljaju slučajno u stilu „Be Green In Any Color You Wear“, naprotiv. Beogradska nedelja mode želi da dodatno promoviše zaštitu planete kao i da učestvuje u podizanju svesti o ekologiji, korišćenju prirodnih tkanina, vintidž komada i recikliranih materijala.

Na ovoj jesenjoj Nedelji mode imaćemo priliku da vidimo zavidan broj autorskih revija, čak više od dvadeset, a tu će ponovo biti i toliko specifične Modne vinjete. Tradicionalno na ovoj manifestaciji novu kolekciju, između ostalih, prikazaće Dragana Ognjenović, Doda Komad, te Ana Šekularac, Darko Kostić, sestre Proković, Bata Spasojević, Irena Grahovac, Peđa Nerić, Tamara Radivojević, Iva Stefanović, Ana Ljubinković… Jedna od glavnih misija Beogradske nedelje mode jeste otkrivanje i afirmisanje mladih talenata tako da će i ovoga puta značajan deo programa biti posvećen mladim i još uvek neafirmisanim dizajnerima kao što su studenti Akademije lepih umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti, Fakulteta za umetnost i dizajn-Megatrend i studenti francuske visoke škole za modu Mod’Art. Takođe, svetski modni brendovi zastupljeni na našem tržištu prikazaće svoje aktuelne kolekcije. U okviru Fashion Week-a deo programa posvećen je i najznačajnijim domaćim modnim kućama i brendovima kao što su Bugatti, Change me, PWL by Boško…

Doggy Style

Na predstojećem Amstel Fashion Week-u imaćemo priliku da vidimo i reviju odeće za pse pod nazivom Doggy Style – brend, čije će kreacije ove godine potpisati najbolji srpski dizajneri, a modele će nositi psi čiji su vlasnici prijatelji projekta. Autorka ovog projekta je Ivana Bajić. Modna revija Doggy Style je zapravo humanitarna akcija čiji je cilj prikupljanje novca za sterilizaciju pasa. Promo lice kampanje je Nataša Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari