Slađana Milošević novog milenijuma 1Foto: Promo

Prva dama jugoslovenskog roka i autentična diva današnje regionalne scene Aleksandra Slađana Milošević izdaje dva singla „Svetla Kaira“ i „Fantastično putovanje“, preobučena u stil novog milenijuma.

Nesvakidašnji zvuk tehno remiksa delo je #NVU Music, alias Nikola Vukanović. Pomenuta dva autora su ponudila i nova vizuelna rešenja u vidu muzičkih spotova i doneli nam drukčiju estetiku. U to ćete se i sami uveriti na sledećim linkovima:

Slađana M. je poznata po inovacijama u muzičkim, scenskim i literarnim ostvarenjima, te Vas i ovog puta neće izneveriti. Od nje i budućih saradnji možemo očekivati nova iznenađenja.

Slađanina svetla se nikada ne gase!

Imate saradnika na ovom remixu i spotu. Kako je došlo do vaše saradnje?

– Nikola Vukanović i ja sarađujemo već dugi niz godina. Njegovi raznovrsni talenti ne samo u muzici, već i u režiji i grafičkom dizajnu, često me iznenade čak i nakon svih godina saradnje. Nedavno mi je poslao demo verzije ovih pesama, koje su me potpuno očarale, te sam predložila da ih uobličimo i objavimo EP elektronske muzike. Ovo je samo teaser onoga što slušaoci mogu da očekuju od mene u novoj godini.

Pitali smo Slađanu šta je inspiriše s obzirom da se oprobala u mnogim žanrovima: Vi nikada ne posustajete i uvek nas iznova iznenađujete svojim projektima. Šta još možemo očekivati?

– Dosta toga. I dalje će to biti New metal, npr. moj britanski album „Animal Tested“ (Testirano na životinjama) strani mediji su nazvali Art Metalom – Umetničkim metalom. Zanima me elektro muzika, sto se moze videti po poslednjem izdanju „On the Leash of Love“ (Na povocu ljubavi) sa Kid Vibes-om.

Nova dva remiksa „Svetla Kaira“ i „Fantastično putovanje“ koja upravo objavljujemo, pripadaju pravcu deep house, ali zanimljivi su mi i drugi pravci.

O kojim pravcima govorite?

– Rap je 80tih godina nastao u Americi, direktno iz buntovnog rocka. Rap je pravac koji daje široke mogućnosti tekstualne ekspresije. Ali nemojte se iznenaditi, ako moje kompozicije čujete i u klasičnoj formi, na koncertu sa simfonijskim orkestrom. Pre nekoliko godina, sarađivala sam sa slovenačkim Big bandom i njihovim vođom Alešom, sa kojim sam pisala aranžmane. Big band je pripremio brass izvedbe mojih pesama. Eklektika je uvek in.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari