Finska pevačica Tarja Turunen nastupila je u subotu pred nekoliko hiljada fanova na Moto rok skupu u banatskom selu Debeljača, blizu Kovačice. Na koncertu u organizaciji bajkerskog kluba „De Wheels“ (Debeljački točkovi) i Turističke organizacije opštine Kovačica, Finkinja je sa svojim pratećim bendom svirala nešto više od 60 minuta u okviru promotivne turneje, koja prati poslednji album „What Lies Beneath“.


Tarja Turunen, koja je pevala u metal bendu Nightwish od njegovog osnivanja 1996, pa sve do 2005. kada je dobila otkaz oduševila je publiku u Debeljači kombinujući brze gitarske rifove sa tehnikom pevanja koja se koristi u klasičnoj muzici i operi. Iako na nastupima izvodi pesme Nighwish, publika je ostala uskraćena za najveće hitove ove grupe, koje je upravo Tarja proslavila – „Nemo“, „Phantom Of The Opera“, „Wishmaster“, „Bless The Childe“ i možda najpoznatiju „Sleeping Sun“. Iz nekadašnjeg repertoara Tarja je izvela „End of all hope“ sa albuma Century childe i Nightwish obradu Geri Mura „Over The Hills And Far Away“ na koje je publika najbolje reagovala. Pored pesama sa najnovijeg albuma finska operska metal diva je otpevala i svoje najveće hitove „I Walk Alone“, „Until My Last Breath“ i „Die Alive“. Uz nekoliko obrada, publika ipak nije čula najpoznatiju – „Poison“ Alisa Kupera, koja u njenom izvođenju dobija potpuno drugačiju dimenziju.

U potpunosti opravdavši očekivanja najvernijih fanova, ostaje razočarenje što je koncert trajao svega svega sat i deset minuta i što se nijednom nije vratila na bis uprkos gromoglasnom aplauzu i dozivanju publike. Odličan kontakt sa publikom, Tarjino pozdravljanje sa „Dobro veče“ i podsećanje da je već jednom bila tu, kao i da se „uželela publike u Srbiji“ dalo je lekciju zvezdama kako se nastupa, a njenim fanovima nadu da će uskoro opet doći. Karte za one koji su u Debeljaču dolazili motorom bile su samo 400 dinara, dok su i pretprodaji koštale 800, a na dan koncerta 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari