Treći po redu Amstel Belgrade Foam Fest održaće se 3. septembra u Beogradskoj areni. Najspektakularniji domaći muzičko-scenski događaj nastao je 2009. godine i od tada ga je posetilo više od 40.000 ljudi. Festival je ugostio vodeća svetska DJ imena današnjice, a taj trend će nastaviti i ove godine.


– Ovaj Foam Fest će biti ekskluzivan po pitanju imena DJ-eva koji će nastupiti. Sprema se i impresivna scenografija uz nezaobilazne hektolitare pene kojima ćemo ispuniti Arenu. Na rasvetu i ozvučenje ćemo kao i svake godine obratiti posebnu pažnju kako bi svim posetiocima priredili kompletan ugođaj – kažu organizatori popularnog festivala i napominju da će ove godine zbog zahtevne scenografije u prodaju biti pušteno manje karata – oko 15.000, tako da treba obezbediti kartu na vreme. Ulaznice su već u prodaji, po promotivnoj ceni od 2.200 dinara, a mogu se kupiti na info pultu tržnog centra Ušće, kao i na svim prodajnim mestima Card Servisa i Bilet centra – kažu iz organizacije festivala.

Festival će otvoriti francuski DJ Ripli koji se na ovim prostorima proslavio pesmom „Belgrade I Love You“. Ripli je za Foam fest najavio megapremijeru, a tu je i njegov standardni set koji je ovo leto odjekivao Ibicom. Uz njega, nastupiće i Antoan Klamaran, Tom Novy i Kristijan Varela. Kada je domaća podrška u pitanju, najbolji srpski DJ-evi među kojima su Kizami, Mirko i Miks i Plaja dovešće atmosferu do usijanja, a njima će se pridružiti i proslavljeni Marko Nastić glavni akter tehno zvuka u Srbiji i najaktivniji srpski di-džej u inostranstvu.

Više nego uspešnim albumom „Release yourself“ Antoan Klamaran se probio među najbolje disk džokeje današnjice. Hitovi kao što su „When The Sun Goes Down“ i „Live your dreams“ obeležili su prethodni period, a trenutno to čini i numera „Stickshift“ koja je plod saradnje sa Sorajom Arnelas započetom prošle godine. Tom Novy – uspesi na svetskim top listama i nastupi u najboljim klubovima na svetu svakodnevica su ovog talentovanog nemačkog DJ-a. Pesme „I House U“ i „Pumpin“ vinule su ga sredinom devedesetih među zvezde, gde se nalazi i danas. „Superstar“ je i zvanično među deset najboljih u istoriji dens muzike, a pesme „Your Body“ i „Take It“ napravile su pometnju na svim meridijanima. Osvajač međunarodne nagrade „Ibiza 2007“ za najboljeg tehno DJ-a na svetu Kristijan Varela pobrao je pored ove još stotinak svetskih muzičkih nagrada. „Plastic Tits“, „Titan“ i „Funky Beat“ remiksi su po kojima je Varela prepoznatljiv, a ništa manju euforiju ne izazivaju ni „Florencia“ i „Funky tones“. Festival će najverovatnije već tradicionalno zatvoriti Dejan Miličević čiji stil predstavlja varijacije tehno, haus i minimal zvuka, kombinovanog i miksovanog na dva do tri gramofona.

Promo kampanja

U sklopu promotivne kampanje, posetioci iz Novog Sada, Subotice i Sombora, danas će biti u prilici da na prodajnim mestima „Tiket servisa“ kupe karte po 20 procenata povoljnijoj ceni, pa će tako umesto 2.200 dinara, samo danas ulaznicu moći da kupe po ceni od 1.760 dinara. Do početka festivala akcija će se održati u još nekoliko gradova u Srbiji, a, kako kažu organizatori, redovna iznenađenja moći će da se nađu na zvaničnom sajtu festivala www.belgradefoamfest.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari