Lista ovogodišnjih koncerata u Beogradskoj areni od juče je bogatija i za britanski elektro-pop duo Hurts koji će u Srbiji gostovati 25. maja. Sastav iz Mančestera, koji su pre godinu i po dana osnovali pevač Teo Hučhkraft (24) i klavijaturista Adam Anderson (26), u Srbiju dolazi u okviru debitantske turneje na kojoj promoviše prvi album „Happiness“.


Za Hurts se tvrdi da su sastav koji se potpuno samostalno izborio za svoje mesto pod „suncem“. Svetsku slavu stekli su kada su na sajt YouTube postavili spot za numeru „Wonderful Life“, koji su snimili za 20 funti, a koji je potom pogledan čak 17 miliona puta (danas je aktuelna kasnije snimljena visokobudžetna verzija spota). Ubrzo posle debitantskog singla javnost je hitovima proglasila i numere „Better Than Love“ i „Stay“. Već za prvi album uspeli su da privole na gostovanje i australijsku muzičku zvezdu Kajli Minog, koja se pojavljuje u pesmi „Devotion“. Po muzičkom stilu za koji su se opredelili, svetski mediji ih porede sa grupama poput Dipeš mod, Djuran Djuran, Alfavil. Iako je za muzički žanr kome su odani karakterističan neformalan način oblačenja, Teo i Adam na sceni nastupaju u košuljama i klasičnim odelima, za koje otvoreno naglašavaju da su se na njih navikli noseći ih u konstantnoj potrazi za poslom. Upravo ih je višak slobodnog vremena usled nemogućnosti da nađu klasičan posao i navela na eksperimentisanje sa muzikom, u kojoj su se na kraju i pronašli. Na koncertima nastupaju uz podršku pratećih vokala, operskog pevača, akustičnih i električnih bubnjeva i još jednog klavijaturiste. Anderson na nastupima pored analognih sintisajzera svira i koncertni klavir i električnu gitaru. Pored numera sa debi albuma na nastupima izvode i nove pesme među kojima je i tek objavljeni singl „All I Want for Christmas is New Years Day“, kao i nekoliko obrada.

Hurts su na svetsku turneju krenuli još jesenas i trenutno se nalaze u Talinu, a pre Beograda obići će i gradove po Finskoj, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Italiji, Nemačkoj, Holandiji, Austriji… Za koncert u Areni biće pušteno u prodaju samo 4.000 ulaznica, a one će od 31. januara moći da se nabave po cenama od 2.490 dinara za parter i 2.990 za fan pit i tribine.

 

Muzička senzacija u 2011.

Muzički magazin NME proglasio je Hurts za najatraktivniju debitantsku koncertnu senzaciju koju ne treba propustiti u 2011. godini. Britanski sastav je za manje od dve godine postojanja sakupio već 400.000 fanova na Fejsbuku. Utisak je da Hurts imaju i u Srbiji jaku bazu fanova, pošto ispod spota „Wonderful Life“ na sajtu YouTube ima više od 2.000 komentara na srpskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari