Spomenik Mići Orloviću ispred zgrade RTS

Ostavite komentar


  1. Ne znam samo da li bi Mića Orlović želeo da mu bude spomenik ispred ovakvog RTS-a.

  2. Licno sam upoznao Micu Orlovica, tog divnog coveka, davne 1985 godine u njegovoj skromnoj ,skromnoj kancelariji RTS.Kakva sramota za RTS da ga je tako sabio u malu mizernu kancelariju.Svi smo ga voleli i svi cemo ga se secati.Legenda.

  3. Znam da sadašnji vrh RTS kamči svoje velikane da bi pokazao kako zajedno sa ovim vlastodršcima neguje svetle tradicije jedne javne institucije. Ali, dobro, Veliki Mića posthumno dočekao da i ovako bude ovekovečen. Posebno mi je drago što je živ, nadam se i zdrav, Oliver Mlakar, Mićin pandan na RTZ iz tih vremena, i što je došao da svom kolegi ličnim prisustvom iskaže poštovanje. Sjajni su bili na RTB i RTZ mnogi tadašnji spikeri, voditelji emisija, urednici, reporteri,komentatori,..

Ostavite komentar


Kultura

Uprava Luvra: Vreme je da Mona Lizu preselimo u podrum 10

Uprava Luvra: Vreme je da Mona Lizu preselimo u podrum

"U toj velikoj sobi, izgleda kao poštanska marka", smatra kustos italijanskog slikarstva. Suočen s brojnim kritikama, direktor Luvra Laurence des Cars, izgleda da je našao rešenje kako bi se iskustvo gledanja najpopularnijeg dela u tom muzeju, Leonardove Mona Lize, pred kojom stoje svakodnevno redovi posetilacaa, poboljšalo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.