Stigao novi roman Arnea Dala, majstora skandinavskog trilera 1Foto: Dokaz izdavaštvo/Promo

Stigao je treći roman iz serijala Berger & Blum švedskog autora Arnea Dala, Dubina, koji nam donosi nastavak priče o bivšem detektivu Samu Bergeru i agentkinji Službe bezbednosti Moli Blum.

Sam Berger osumnjičen je za ubistvo koje nije počinio, a njegova partnerka Moli Blum nalazi se u komi. Za to vreme Stokholmu preti teroristički napad, a traženi ubica, koji je uz to oteo i jednu devojku, mogao bi da ostane na slobodi. Uz pomoć jednog od načelnika Službe bezbednosti, Berger beži u Stokholmski arhipelag i tamo čeka dalje instrukcije. Ali da li je Sam Berger rešenje ili samo deo problema?

Dubina je mračan i uzbudljiv triler koji potvrđuje Dalovo majstorstvo u vladanju žanrom i podseća čitaoce na to zbog čega se ovaj autor ubraja u najbolje skandinavske pisce kriminalističke proze.

Arne Dal (Arne Dahl, 1963) jedan je od najznačajnijih skandinavskih pisaca trilera i krimi-romana. Dobitnik brojnih nagrada, književni kritičar i urednik, Dal je autor bestseler serijala Intercrime i Opcop. Njegove knjige prodate su u više od 4 miliona primeraka i prevedene na 33 jezika. Za svoj rad nagrađen je najvećim priznanjima za kriminalistički roman u Nemačkoj, Danskoj i Švedskoj.

Godine 2016. objavio je prvi roman iz književnog serijala o detektivima Samu Bergeru i Moli Blum. Knjige iz ovog serijala našle su se u vrhu lista najprodavanijih u Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Norveškoj i Nemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari