Stiven Spilberg ne žali što nije režirao „Harija Potera“ 1Foto: PA-EFE/ALLISON DINNER

Stiven Spilberg je priznao da mu je nuđeno da režira serijal filmova o Hariju Poteru, ali da ne žali što je odbio, jer je imao veoma dobar razlog.

Naime, poznati reditelj odbio je prvi film u serijalu kako bi proveo više vremena sa svojom decom: „Nudili su mi prvog Harija Potera i ja sam ga odbio kako bih proveo godinu i po dana sa svojom porodicom, sa decom koja odrastaju“.

Kaže da to nije jedini film koji je odbio, ali da ne žali: „Žrtvovao sam odličnu franšizu, zbog čega sam iz današnje perspektive veoma zadovoljan, da bih bio sa porodicom. Izbor se ticao posla koji bi me odveo u drugu zemlju na četiri do pet meseci tokom kojih ne bi viđao porodicu svakodnevno“.

Film Hari Poter i kamen mudrosti režirao je Kris Kolambas, poznat po filmovima Sam u kući, a on je bio zadužen i za ostvarenje Hari Poter i dvorana tajni, nastavak iz 2002. godine.

Spilberg kaže da je oko pola godine radio na prvom filmu sa scenaristom pre odustajanja i da su njegova deca mislila da je lud što je odbio tu ponudu.

„Osećao sam da nisam spreman da pravim film samo za decu, a moja deca su mislila da sam lud. A knjige su tada već bile popularne, tako da sam znao da će to biti fenomen.“

Kazao je da ne pravi filmove da bi postali fenomeni, nego zato što ga oni toliko motivišu da im se potpuno posveti na godinu, dve, ili tri. Voleo bi da je režirao seriju Mare of Easttown.

„Da mi je neko ponudio Mare of Easttown, prihvatio bih. To je sjajno režirana priča. Gladan sam za dužom formom i jednog dana ću raditi dužu seriju.“

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari