Stiže dokumentarac o životu Litl Ričarda 1Foto: Shutterstock/Bruce Yeung

Uskoro stiže dokumentarac o jednom od najznačajnijih i najuticajnijih likova rokenrola, Litl Ričardu, pod nazivom Little Richard: I Am Everything.

Ovaj dokumentarni film istražuje kako je on uticao na rok muziku i podstakao buduće generacije da eksperimentišu sa zvukom, a sve to dok je sam prolazio kroz razne unutrašnje dileme.

Litl Ričard rođen je kao Ričard Vejn Peniman, a brzo je stekao ozloglašenost zbog svojih „prljavih“ reči u pesmama, za koje je on tvrdio da su onoliko prljave koliko i sami slušaoci“.

Njegove pesme jesu bile hrabre i njegov stav je bio nepokolebljiv, ali ipak nije mogao da sebe inspiriše da bude toliko slobodan koliko je inspirisao druge.

Naime, uprkos tome što je bio kvir osoba, vaspitavan je tako da veruje da je homoseksualnost greh, pa nikad nije prihvatio svoju pravu prirodu i čak je progovorio protiv LGBTQ zajednice.

Film Little Richard: I Am Everything kroz arhivske snimke, intervjue i inserte sa koncerata prikazuje na koliko ljudi je Litl Ričard uticao, a tu su i komentari Mika Džegera, Bilija Portera, Pola Makartnija i drugih.

Film je režirala Lisa Kortes, a premijeru je imao na festivalu u Sandensu, nakon koje je dobio veoma pozitivne kritike. Moći će da se pogleda na striming servisima od 21. aprila.

Izvor: Collider

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari