U prodaji roman "Ti i ja, Anđela" Vladimira Arsenijevića 1

Roman „Ti i ja, Anđela“ Vladimira Arsenijevića u izdanju Lagune od juče se može naći u prodaji u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i putem onlajn knjižare www.delfi.rs i sajta www.laguna.rs.

 „Ti i ja, Anđela“ je rimejk knjige „Anđela” iz 1997. godine, ali je bitno izmenjena struktura i priča u romanu. U pitanju je nastavak knjige „U potpalublju“ za koju je Vladimir Arsenijević 1994. godina dobio NIN-ovu nagradu i postao najmlađi dobitnik ovog priznanja. „U potpalublju” je prva knjiga zamišljene tetralogije Cloaca Maxima, koja romanom „Ti i ja, Anđela“ dobija dostojan nastavak.

Jesen 1992. godine, ljudi i dalje nestaju – beže iz zemlje, umiru u njoj ili ginu u ratovima u kojima Srbija ne učestvuje. Usred košmara i očajničkog zavaravanja da novih ratova neće biti, Anđela živi životom majke koja se suprotstavila heroinu, a pripovedač koji nam ne otkriva svoje ime pokušava da se nosi sa teretom očinstva i egzistencijalnog beznađa. Anđelina uskomešanost, prinudni život s roditeljima, prijateljstva koja nestaju i sveprisutnost smrti postaju nesnosno teški – čini se da će stradati i sama ljubav. Pokušaji da se ona očuva izgradiće potresnu priču o životu u grotlu zla ranih devedesetih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari