U utorak počinje "Novosadsko muzičko leto 2017" 1

Ovogodišnji letnji ciklus koncerata, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, otvara se u utorak u 20 časova u Sinagogi koncertom „Filmska čarolija“ koji će izvesti Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije pod upravom maestra Bojana Suđića.

Tri svite – odnosno tri zasebne programske celine posvećene su muzici iz filmova Hari Poter (DŽon Vilijams), Gospodari prstenova (Havard Šor) i Pirati s Kariba (Hans Cimer), a kroz muzičku avanturu popularnih filmskih ostvarenja publiku će voditi narator.

Dan posle otvaranja, u sredu 21. juna, obeležava se Svetski dan muzike, i to sada već četvrtu godinu pod sloganom „Promenada našeg grada“ sa programima na brodu Zeppelin i na keju. Ovaj put Svetski dan muzike posvećen je mališanima, te ih organizatori pozivaju da se priključe na sadržajima koji se organizuju taj dan. U pitanju je događaj u Gradskoj kući koji počinje u 11 časova „Priča o Babaru, malom slonu“, izvođači su Milica Marković i Danijela Olači na klaviru, dok je narator Miloš Radulović. Ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog kapaciteta sale neophodno preuzeti besplatne karte u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III, tel. 021 452 344) radnim danima od osam do 14 časova. Na brodu Zeppelin na Svetski dan muzike održaće se izložba radova „Muzici u čast“ / „Četkom u ritmu“ sa početkom u 16 časova, a zatim performans/animacija Novosađana u 19 i koncert u 20 časova. Ulaz na sve programe je slobodan, a više informacija o programima i ulaznicama mogu se naći na sajtu www.muzickaomladina.org.


Program tokom leta

Do kraja leta, Novosađane 25. juna očekuje koncert Vokalnog ansambla „Marijenhan“ iz Nemačke sa gostima – Pevačkim društvom HOR „Braća Baruh“, Jevrejskim kamernim orkestrom i solistima Narodnog pozorišta. Potom 26. juna sledi koncert Baroknog orkestra „Savaria“ iz Mađarske, 30. juna biće proslavljeno i 20 godina rada Gudačkog kvarteta TAJJ, a za kraj, mladi ansambl FESTEN iz Francuske će 11. avgusta prirediti jedan „mali muzički džez roman“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari