U Velikom Izvoru kod Zaječara održana “Bašta Balkana” 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Velikom Izvoru kod Zaječara završena je 10. jubilarna dvodnevna manifestacija tradicionalnog narodnog stvaralaštva “Bašta Balkana”, koja se drugi put organizuje u okviru “Miholjskih susreta sela Srbije”.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, a okupljene učesnike i posetioce pozdravili su pomoćnik Ministra unutrašnih poslova republike Srbije Vladimir Ilić i Generalni sekretar Nezavisnog sindikata policije Igor Stojadinović.

Predsednik mesne zajednice Veliki Izvor Neli Nikolić i predstavnik opštine Neapoli grada Soluna Hristos Germanos, potpisali su Povelju o bratimljenju Velikog Izvora i Solunske opštine.

U kulturno – umetničkom programu učestvovali su društva iz Zaječara, Velikog Izvora, Koprivnice, Vražogrnca, Sumrakovca, Gradskova, Luke, kao  gosti iz Soluna u Grčkoj i iz Mezdre u Bugarskoj.

Publiku su posebno oduševili članovi folklora Horeftiki akademije Pefkon iz Soluna, čiji su gosti letos bili članovi KUD “Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora.

Oni su izveli igre sa Krita i drugih grčkih ostrva, u čast srpskih boraca iz Prvog svetskog rata, ali i tradicionalni grčki sirtaki.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari